3. týden na ČMKB: Začátek obchodování byl ve znamení dvouletých kontraktů

20.01.2020 10:01

Na Českomoravské komoditní burze Kladno (ČMKB) bylo ve 3. týdnu uzavřeno 208 kontraktů na dodávku 148,6 tisíce MWh elektřiny a zemního plynu pro konečné odběratele v hodnotě 113,4 milionu korun. Obchodovaly se výhradně dvouleté kontrakty.

3. týden na ČMKB: Začátek obchodování byl ve znamení dvouletých kontraktů
Foto: cmkbk.cz
Popisek: Českomoravská komoditní burza Kladno - logo

Kurz dvouletých kontraktů zemního plynu s dodávkou v letech 2021 a 2022 dosáhl v maloodběru 493 Kč/MWh, ve velkoodběru 480 Kč/MWh.

Dvouleté kontrakty elektřiny v nízkém napětí se stejným obdobím dodávky se obchodovaly za 1375 Kč/MWh, ve vysokém napětí s kurzem 1320 Kč/MWh.

Českomoravská komoditní burza Kladno vznikla v roce 1995 dle zákona č. 229/1992 Sb., o komoditních burzách a na základě státních povolení udělených Ministerstvem průmyslu a obchodu a Ministerstvem zemědělství. ČMKB je první energetickou burzou v České republice, obchodování s energiemi organizuje v samostatné sekci Energetická burza od roku 2002.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…