AČCKA: Cestovky pořádají konferenci ve Španělsku

21.04.2023 22:02 | Tisková zpráva

Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA) pořádá další ze svých každoročních zasedání v zahraničí. Tentokrát se téměř 80 zástupců z řad českých cestovních kanceláří a agentur vypraví do země na Pyrenejském poloostrově, Španělského království. Konference, která je v historii profesního sdružení AČCKA již 54. v pořadí, se uskuteční ve dnech 23.4.-26.4.2023 na pobřeží vyhledávaného regionu Costa del Sol. Hlavními partnery akce jsou španělská kancelář pro cestovní ruch Turespana a andaluská Empresa Pública para la Gestión del Turismo y del Deporte de Andalucía. Na poznávacím programu v Malaze se podílí Turismo de Málaga a středeční část programu zajišťuje region Costa del Sol.

AČCKA: Cestovky pořádají konferenci ve Španělsku
Foto: AČCKA
Popisek: AČCKA

Španělsko hraje klíčovou roli v současném výjezdovém cestovním ruchu turistů z Evropy a z ČR. Roman Škrabánek, prezident AČCKA a majitel cestovní kanceláře specializující se na Španělsko, potvrdil rostoucí zájem ze strany českých turistů o tuto dovolenkovou destinaci. To dokládají počty návštěvníků z ČR za rok 2022 ve výši 478 tisíc osob (zdroj Španělský statistický úřad INE). „Španělsko je ideální cílovou zemí pro všechny typy turistů, zejména pro rodiny s dětmi, a díky rozsáhlé nabídce golfových pobytů a bohaté historii k poznávání se stává celoroční destinací.“

Rocío Martín, rada pro cestovní ruch střední Evropy a ředitelka pobočky Turespaña ve Vídni, k tomu dodává: „V roce, kdy si připomínáme 50 let od úmrtí Pabla Picassa, rodáka z Malagy, je rozhodnutí AČCKA uspořádat konferenci právě na pobřeží Costa del Sol, v Andalusii více než symbolické a z naší strany velice vítané. Andalusie má stále čím překvapovat, v žebříčku nejvíce navštěvovaných španělských destinací stojí na předním místě a není nikoho, kdo by její kulturou, historií, gastronomií a přírodou nebyl okouzlen. Vyšší návštěvnost Andalusie v budoucnu podpoří i přímé lety Praha-Sevilla, jež budou zahájeny od července. Andalusie, konkrétně Malaga, Córdoba a Sevilla, jsou kromě toho propojeny s letecky dostupným Madridem rychlovlaky AVE, díky kterým trvá přesun z Madridu do Malagy pouhé dvě a půl hodiny“.

Z letiště Václava Havla v Praze bylo v roce 2022 do Španělska odbaveno více než 930 tisíc cestujících. Konkrétně do Malagy odcestovalo leteckou dopravou z Prahy více než 133 tisíc cestujících. Region Andalusie je dostupný po celý rok. Aktuálně, v rámci letního letového řádu 2023, provozují přímé letecké spojení do Malagy celkem dvě letecké společnosti – Smartwings denně a Eurowings až 4x týdně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blíží se zahájení elektrifikace autobusové linky č. 137, DPP hledá jejího zhotovitele

16:08 Blíží se zahájení elektrifikace autobusové linky č. 137, DPP hledá jejího zhotovitele

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) dnes vypsal veřejnou zakázku na zhotovitele elektrifikace autobus…