AČCKA: Dnešní stávka v Tunisku neohrozí dovolenou českých turistů

26.07.2013 13:16

V Tunisku se nyní nachází odhadem okolo 8 tis. Čechů.

AČCKA: Dnešní stávka v Tunisku neohrozí dovolenou českých turistů
Foto: AČCKA
Popisek: AČCKA

Z důvodu násilné smrti předního politika v Tunisku dnes demonstrují a stávkují jeho příznivci. Demonstrace se týká především hlavního města Tuniské republiky -  Tunisu a jeho hlavní třídy. Tunis navštěvuje během své dovolené minimum českých turistů a to pouze formou fakultativního výletu. Rovněž letecká přeprava turistů není organizována do hlavního města.

Vzhledem k probíhající stávce, jsou podle našich informací lety během dne (např. s leteckou společností Syphax a Travel Service) z České republiky odkloněny z letiště v Monastiru na letiště Enfidha, které leží mezi turistickými letovisky Sousse a Hammamet. Letecká společnost Nouvelair dnes bez problému odletěla z Prahy s turisty do tuniského letoviska Tabarka. Let do Tuniska s charterovou leteckou společností Travel Service dnes ráno odletěl bez komplikací a turisté přistáli v Monastiru, dnešní večerní let Travel Servisu je zatím plánován s příletem do Enfidhy.

Předpokládá se, že stávka by měla pravděpodobně během dnešního dne skončit, proto další lety by neměly být stávkou omezeny. Čeští turisté, kteří dnes odlétají na dovolenou do Tuniska, se tak nemusí obávat komplikací.

Podle našich odhadů okolo 8 tisíc Čechů tráví svou dovolenou v přímořských tuniských letoviscích, kteří podle našich informací, od delegátů českých cestovních kanceláří, nezaznamenali žádné incidenty a nevnímají žádná narušení svých pobytů. V letoviscích a hotelových rezortech panuje klid a pobyty probíhají, jak mají.

Klienti cestovních kanceláří se nemusí obávat dovolené v Tunisku. Hlavní turistická letoviska, jako např. Hammamet, Nabeul, Sousse, Port, Mahdia či Monastir, jsou velmi vzdálena od hlavního města, zhruba 100 - 300 km. Situaci v turistických destinacích neustále monitorujeme.

Češi strávili v loňském roce 2012 v Tunisku celkem 81 tis. dovolených. Tunisko se tak řadí jako 13. nejoblíbenější destinace českých dovolenkářů.

Kateřina Petříčková, tajemník Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…