AČCKA: Život na ostrově Rhodos se vrací do normálu

01.08.2023 19:15 | Tisková zpráva

Na jihu ostrova Rhodos zůstává momentálně uzavřeno pouze šest hotelů, život na ostrově se vrací do normálu. AČCKA je ve spojení s Ministerstvem turismu Řecka, řeckou centrálou GNTO a zároveň federací cestovních kanceláří FedHATTA.

AČCKA: Život na ostrově Rhodos se vrací do normálu
Foto: AČCKA
Popisek: AČCKA

Po devíti dnech trvajících požárů na ostrově Rhodos je situace zcela stabilizována a život se postupně vrací do normálu. Požáry poničily přibližně 20 000 ha půdy, evakuováno bylo celkem 25 000 osob a požáry se dotkly 41 hotelů. Momentálně zůstává mimo provoz pouze šest hotelů na jihu ostrova, z celkového počtu více než tisícovky hotelů na celém ostrově. Zásahy bezpečnostních složek a záchranného systému byly včasné a rychlé, což dokládá fakt, že nedošlo k žádným ztrátám na životech či vážným zraněním.

V severní oblasti ostrova, kde se nachází mezinárodní letiště, tráví turisté z celého světa své dovolené bez omezení a jakýchkoliv komplikací. Díky zklidnění vývoje na ostrově se již během pátečního dne vrátili do ČR jak zástupci konzulárního odboru MZV ČR, tak i čeští a slovenští hasiči, a došlo ke zrušení speciální telefonní linky MZV a rovněž byl v sobotu zrušen nouzový stav, který sloužil pouze ke zjednodušení administrativních postupů.

Anketa

Má ruská pěvkyně Anna Netrebko vystoupit v Obecním domě v Praze?

95%
3%
hlasovalo: 19426 lidí

V pondělí 31. 7. se konala mezinárodní videokonference, pořádaná evropskou asociací cestovních kanceláří ECTAA, které se zúčastnili zástupci AČCKA a české cestovní kanceláře. K téměř 90 účastníkům promluvili reprezentanti Ministerstva cestovního ruchu Řecka, dále z národní turistické centrály GNTO a řecké federace cestovních kanceláří FedHATTA.

Od minulé soboty a stupňování požárů na jihu Rhodu české cestovní kanceláře intenzivně řešily evakuaci přibližně 1400 klientů a zajištění náhradního ubytování či repatriaci zpět do ČR během nedělních a pondělních letů. Tuto mimořádnou situaci zvládly cestovní kanceláře vyřešit do 48 hodin. Čeští občané se dostali v pořádku domů repatriačními lety, které vyslaly cestovní kanceláře na své vlastní náklady na Rhodos, a rovněž komerčními lety, na kterých byla dotčeným klientům zajištěna volná místa. Klienti, kteří nechtěli odletět domů, byli ubytováni v hotelích mimo zasaženou oblast a dál pokračovali v dovolené.

AČCKA a zástupci členských cestovních kanceláří by chtěli poděkovat Martinu Smolkovi a celému konzulárnímu odboru Ministerstva zahraničních věcí ČR za dosavadní spolupráci a především vstřícnou komunikaci v takto krizových situacích.

Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA) je české profesní sdružení subjektů cestovního ruchu, založené v roce 1991, které má přibližně 250 členů. AČCKA, jako jediný zástupce za Českou republiku, je také členem ECTAA – asociace sdružující národní asociace cestovních kanceláří a cestovních agentur nejen zemí Evropské unie (ZDE), účastní se zasedání a své členy pravidelně informuje o aktuálním dění z oblasti evropské legislativy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …