ArcelorMittal: Hutníci z ArcelorMittal Ostrava darovali 200 litrů krve

24.11.2013 10:25

Do pátého ročníku firemní akce „100 minut pro život“ se zapojilo 366 zaměstnanců huti ArcelorMittal Ostrava a jejích dceřiných společností.

ArcelorMittal: Hutníci z ArcelorMittal Ostrava darovali 200 litrů krve
Foto: Archiv
Popisek: Arcelor Mittal

Zaměstnanci v Krevním centru Fakultní nemocnice Ostrava darovali během října téměř 200 litrů krve. Název akce, kterou huť každoročně pořádá na podporu bezplatného dárcovství krve, je odvozen od délky trvání darování krve od vyplnění dotazníku až po samotný odběr a následný odpočinek. Dárcům v pondělí 18. listopadu osobně poděkoval generální ředitel ArcelorMittal Ostrava Tapas Rajderkar.

Pravidelná říjnová akce 100 minut pro život je pro stávající dárce připomínkou, jak je krev potřebná. Jejím cílem je zároveň motivovat nové dárce, aby rozšířili řady svých kolegů, kteří už do rodiny dárců krve patří. „Akcí se snažíme povzbudit stávající dárce, ale také získat pro Krevní centrum prvodárce z řad našich zaměstnanců, protože si uvědomujeme důležitost bezplatného dárcovství krve. Jsem hrdý na to, že ArcelorMittal Ostrava je firmou s největším počtem dárců krve na Ostravsku,“ uvedl Tapas Rajderkar, generální ředitel společnosti ArcelorMittal Ostrava.

Společnost ArcelorMittal Ostrava akci podpořila soutěží, ve které mohli dárci krve vyhrát zajímavé odměny. Ty vylosovaným vítězům slavnostně předal generální ředitel ArcelorMittal Ostrava Tapas Rajderkar. Hlavní cenou byla školu smyku v Centru bezpečné jízdy, pět vylosovaných obdrželo permanentní vstupenky na hokejová utkání týmu HC Vítkovice Steel a deset zaměstnanců získalo poukázky na dorty z oblíbené ostravské cukrárny.

ArcelorMittal Ostrava a.s. je největší hutní komplex v České republice a patří do největší světové ocelářské a těžařské skupiny ArcelorMittal. Roční kapacita výroby společnosti je 3 miliony tun oceli, zhruba 50 % produkce se exportuje do více než 40 zemí světa. ArcelorMittal Ostrava a její dceřiné společnosti mají přes 7500 zaměstnanců. Průměrná mzda zaměstnanců v roce 2012 činila 34 213 korun. ArcelorMittal Ostrava vyrábí železo a ocel v souladu s veškerou ekologickou legislativou. Již dnes splňuje limity EU, které určuje nejlepší dostupná technika (BAT) a které vstoupí v platnost až od roku 2016. Jediným akcionářem je ArcelorMittal Holdings A. G.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…