Armáda ČR: Vojáci 2. úkolového uskupení v Iráku navazují na respekt, který získali jejich předchůdci

26.02.2019 18:23

Na základně v Iráku se uskutečnil slavnostní nástup 2. úkolového uskupení AČR Irák a 3. výcvikové jednotky chemického vojska, kterým operační úkol po více než půlročním působení předali příslušníci 1. úkolového uskupení AČR Irák.

Armáda ČR: Vojáci 2. úkolového uskupení v Iráku navazují na respekt, který získali jejich předchůdci
Foto: Armáda ČR
Popisek: Armáda ČR, logo.

Ceremoniálu předání vlajky mezi veliteli úkolových uskupení, majorem Jakubem Paulem (1. ÚU AČR Irák) a podplukovníkem Milanem Kozelkou (2. ÚU AČR Irák), se zúčastnil velitel základny, velitel amerického zabezpečujícího prvku a velvyslanec České republiky v Iráku Martin Vítek. Z jeho rukou obdrželi vojáci 1. úkolového uskupení ocenění za úspěšné půlroční nasazení.

Nastupující velitel 2. úkolového uskupení v Iráku podplukovník Milan Kozelka na závěr slavnostního aktu konstatoval: „Těšíme se na spolupráci s našimi koaličními a iráckými partnery a věříme, že navážeme na velmi dobré výsledky našich předchůdců a společným úsilím se nám podaří tento projekt dotáhnout k úspěšnému konci,“ řekl podplukovník Kozelka.

Navazují na předchůdce

Druhé úkolové uskupení navazuje na své předchůdce, kteří odvedli skvělou práci a získali si respekt nejen koaličních kolegů, ale i iráckých vojáků účastnících se kurzů. Členové chemické jednotky budou nadále pokračovat v mentoringu iráckých specialistů chemické odbornosti. Další příslušníci budou plnit úkoly na jednotlivých velitelstvích, aby logisticky i administrativně zabezpečili jednotky a prvky Armády České republiky působící na území Iráku.

Vojáci dorazili na základnu Al-Taji v Iráku 15. února. Po příletu se uskutečnily standardní postupy a běžné přípravy k převzetí úkolu. Následovala prohlídka chemické školy a jednání s jejími představiteli a zástupci chemického vojska irácké armády o programu výuky.

  • Členy jednotek jsou vojáci z Liberce, Prahy, Čáslavi, Strakonic, Brna, Pardubic a Olomouce.
  • Jádro tvoří příslušníci 31. pluku radiační, chemické a biologické ochrany z Liberce, kteří jsou doplněni odborníky z ostatních útvarů podle potřeb a úkolů uskupení.
  • Součástí úkolového uskupení je od ledna také jednotka Vojenské policie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

13:04 KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

Za sedmnáct týdnů letošního roku zaznamenali jihočeští hygienici celkem 1 476 případů černého kašle …