Armáda se zapojí do programu Olympijského parku Rio - Lipno 2016

16.08.2016 8:35

V úterý 16. srpna 2016 v době od 10.00 do 16.00 hodin se v Olympijském parku Rio - Lipno 2016 uskuteční prezentační akce Armády ČR. Akce bude probíhat v prostoru centrálního parkoviště obce Lipno nad Vltavou pod lanovkou na Kramolín. Odpoledního programu se zúčastní náčelník Generálního štábu AČR armádní generál Josef Bečvář.

Armáda se zapojí do programu Olympijského parku Rio - Lipno 2016
Foto: Armáda ČR
Popisek: Armáda ČR, logo.

Z blízkých jihočeských posádek bude přistavena speciální vojenská technika, např. Land Rover 130 Kajman, lehká obrněná vozidla Iveco a Dingo. Na místě budou k vidění také pyrotechnický robot Talon a řada ručních zbraní, např. pistole CZ-75 SP1, útočná puška CZ-805 BREN, kulomet Minimi, vybavení odstřelovačů a pancéřovka RPG Carl Gustav. V průběhu dne je nad Olympijským parkem Lipno plánován i přelet nadzvukových letounů JAS-39 Gripen. 

Kromě vojenských profesionálů se na prezentaci AČR budou podílet také příslušníci aktivní zálohy z Českých Budějovic a Bechyně. Profesní poradci ze střediska pro výběr personálu pak zájemcům poskytnou informace o možnostech uplatnění v Armádě České republiky, aktivní záloze, dobrovolném vojenském cvičení a studiu na vojenských školách. Přítomen bude i projekt POKOS (Příprava občanů k obraně státu) se soutěžemi s brannou tematikou. Pod logem „Armáda ČR dětem“ budou poprvé představeny také dvě atraktivní překvapení pro děti – nafukovací hrad a aquazorbing. Na akci vystoupí rovněž členové vojenské hudby Dixiland z Olomouce.

Část českých olympioniků, sportovců ASC Dukla, kteří se v úterý 16. srpna ráno vrátí z Brazílie, zamíří přímo do olympijského parku na Lipně. V odpoledních hodinách bude ve stánku POKOS připravena jejich autogramiáda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

7:14 Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

Před 20 lety Česko vstoupilo do Evropské unie, a započala tak etapa ekonomických i společenských změ…