Asociace krajů ČR: Demokracie není anarchie, na šikanózní dotazy nereagujte

18.11.2021 20:29 | Tisková zpráva

Předseda Asociace krajů Kuba radí hygienám

Asociace krajů ČR: Demokracie není anarchie, na šikanózní dotazy nereagujte
Foto: Asociace krajů ČR
Popisek: Asociace krajů ČR

Demokracie není anarchie. Na tom se shodli všichni hejtmani v čele se svým předsedou a jihočeským hejtmanem Martinem Kubou. Hejtmané proto radí hygienám, aby na dotazy iniciativy Daniela Landy Zlatý špendlík vůbec nereagovaly.

„Akce Zlatý špendlík Daniela Landy je jasnou ukázkou šikanózního výkonu práva. Zahltit v této době hygienické stanice dotazy je zjevně účelové. K tomu zákon 106 o svobodném přístupu k informacím neslouží,“ zdůraznil předseda Asociace krajů Kuba a připomněl, že krajské hygieny svou prací významně přispívají k omezení šíření nákazy mezi lidmi a snaha odpovídat jednotlivě na dotazy, jejichž zodpovězení vlastně iniciativu Zlatý špendlík ani nezajímá, je od důležité práce zbytečně zdržuje. „Ať se žadatelé o informace klidně obrátí na soud. Demokracie není anarchie. Tohle nelze tolerovat,“ dodal Kuba.

K šikanózním dotazům vyzvala iniciativa Zlatý špendlík své stoupence dne 8. listopadu a zároveň požádala, aby ji samotnou získanými odpověďmi nikdo neobtěžoval. „Nemusíte nám odpovědi posílat – nemáme kapacity na to je zpracovat,“ píše se na stránkách iniciativy doslova (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Letiště Praha: Delta Air Lines znovu létá z Prahy do New Yorku

11:27 Letiště Praha: Delta Air Lines znovu létá z Prahy do New Yorku

Společnost Delta Air Lines po zimní přestávce zahájila provoz své pravidelné linky z Prahy do New Yo…