Asociace krajů ČR: Většina nemocnic dodnes na provoz urgentních příjmů nedostávala ani korunu

19.09.2019 14:32

Komentář předsedkyně Rady Asociace krajů ČR a hejtmanky Karlovarského kraje Mgr. Jany Mračkové Vildumetzové k aktuálním informacím ohledně financování urgentních příjmů nemocnic.

Asociace krajů ČR: Většina nemocnic dodnes na provoz urgentních příjmů nedostávala ani korunu
Foto: Asociace krajů ČR
Popisek: Asociace krajů ČR

Velmi pozitivně vnímáme krok Ministerstva zdravotnictví ČR v čele s ministrem Adamem Vojtěchem, který znamená, že by od 1. 1. 2020 měly být financovány urgentní příjmy jak ve velkých nemocnicích, tak v regionálních. Ministr sdělil, že finance získá na území republiky 15 velkých urgentních příjmů, které musí být propojeny s lékařskou pohotovostní službou, mimo jiné jde o urgentní příjmy tam, kde jsou specializovaná traumacentra, ale také v nemocnicích v Karlových Varech, Jihlavě a Pardubicích. Tyto urgentní příjmy obdrží nad rámec úhradové vyhlášky 30 milionů korun a za každou přijatou sanitku bonifikaci 1000 korun. Dalších 80 urgentních příjmů v malých okresních nemocnicích dostane nad rámec úhradové vyhlášky 3 miliony korun a 1 tisíc korun za přijatou sanitku. Musím konstatovat, že se konečně našel ministr, který toto začal řešit systémově. Nemocnicím to pomůže v hospodaření, protože většina z nich dodnes na provoz urgentních příjmů nedostávala ani korunu. Pacienti s akutními zdravotními problémy tak budou mít dostupnou potřebnou péči 24 hodin denně 7 dní v týdnu.

Mgr. Jana Mračková Vildumetzová
předsedkyně Rady Asociace krajů ČR, hejtmanka Karlovarského kraje

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Ondřej Knotek byl položen dotaz

svoboda slova

Úplně souhlasím s tím, co si ANO myslí o údajném boji s dezinformacemi a ochraně svobody slova. Můj dotaz zní. Jak budete chtít zajistit, aby tu svoboda slova fungovala dál a lidé neměli strach vyjádřit svůj názor, což se už dnes děje? Mluví se o boji s dezinformacemi, ale co ochrana svobody slova? ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo obrany: LOM PRAHA uzavřel dohodu o průmyslové spolupráci v projektu F-35

22:03 Ministerstvo obrany: LOM PRAHA uzavřel dohodu o průmyslové spolupráci v projektu F-35

V pondělí 20. května 2024 byla uzavřena Dohoda o projektu průmyslové spolupráce (ICPA – Industrial C…