Asociace regionálních značek: České Švýcarsko vám přiblíží nová hledačka

10.09.2014 14:00

Na Loretánských slavnostech 2014 v Rumburku se zájemcům představí první quest v Českém Švýcarsku. Poprvé ho bude možné absolvovat v sobotu 13. 9. 2014.

Asociace regionálních značek: České Švýcarsko vám přiblíží nová hledačka
Foto: rumburk.cz
Popisek: Letecký snímek na město Rumburk

Hledačka "Rumburská procházka staletími" s podtitulem "Putování v čase od gotiky po 20. století" nabízí setkání s významnými stavebními památkami a historií Rumburku. Kromě architektonických památek, pocházejících z období gotiky, baroka či počátku 20. století hledačka přiblíží i ojedinělé sakrální památky či historické bankovní ústavy. Stranou nezůstane ani lidová architektura a zajímavá budova školy. Hledačka zájemce upozorní na zajímavé detaily rumburských památek.

Fyzicky a intelektuálně nenáročná hledačka je vhodná pro rodiny s dětmi. Vede po zpevněných cestách a je vhodná pro kočárky a vozíčkáře. Trasa je dlouhá 1,6 km a na její projití je dobré si rezervovat zhruba 60 min. K jejímu absolvování není nutné žádné speciální vybavení. Začátek hledačky je u bývalého rumburského zámku v Jiříkovské ul. (dnes Střední odborná škola mediální grafiky a polygrafie) a její zakončení v barokní sakrální památce Loreta Rumburk.

Hledačku je možné procházet celoročně. Vlastní dosažení pokladu je možné pouze v pracovní době Lorety Rumburk, tj. od úterý do soboty. Hledačka "Rumburská procházka staletími" vznikla v roce 2014. S praktickým ověřením, jak bude rumburská hledačka fungovat, pomohli studenti rumburského gymnázia. O hledačku se stará Loreta Rumburk. Leták rumburské hledačky je od 13. 9. 2014 k dostání v Loretě Rumburk či ke stažení na www.loretarumburk.cz.

Inspirací pro zavedení questu byla hledačka vytvořená v rámci realizace projektu "Putování za regionálními produkty" v Lázních pod Zvičinou v
Podrkonoší. Loreta Rumburk byla mezi prvními certifikovanými zážitky, které získaly značku ČESKOSASKÉ ŠVÝCARSKO regionální produkt. Více o regionálních produktech najdete na www.regionalni-znacky.cz.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Unicorn Systems a německý operátor přenosové soustavy spolupracují na unikátním nástroji

9:15 Unicorn Systems a německý operátor přenosové soustavy spolupracují na unikátním nástroji

Společnost Unicorn Systems zvítězila v tendru vyhlášeném německým operátorem přenosové soustavy Tenn…