Aukce Paláce Broadway vítěze nepřinesla, ÚZSVM proto znovu osloví stávajícího nájemce

10.03.2022 22:54 | Tisková zpráva

Druhé kolo výběrového řízení s elektronickou aukcí s historicky nejvyšší minimální cenou, a to 1 miliarda a 50 milionů korun, vítěze nepřineslo.

Aukce Paláce Broadway vítěze nepřinesla, ÚZSVM proto znovu osloví stávajícího nájemce
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Do elektronické aukce na prodej Paláce Broadway se přihlásil a ve stanoveném termínu požadovanou kauci složil jeden zájemce, nicméně žádný příhoz v průběhu aukce neučinil. Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) proto v souladu s uzavřenou smlouvou, kterou převzal společně s budovou od tehdejší Správy železniční dopravní cesty, opět osloví stávajícího nájemce k podání nabídky ve výši minimální vyhlašované ceny.

Stávající nájemce může své přednostní právo uplatnit do tří měsíců od doručení výzvy. Pokud by o Palác Broadway neprojevil zájem, je ÚZSVM připraven neprodleně vyhlásit další kolo elektronické aukce. Cílem ÚZSVM je pro tuto výjimečnou nemovitost, která se nachází v nejlukrativnější části Prahy, najít do nejdříve definitivního vlastníka.

Palác Broadway, který leží mezi ulicemi Na Příkopě a Celetná, je tvořen třemi propojenými trakty a pochází ze 30. let 20. století. Dům patří k největším funkcionalistickým stavbám v historickém jádru Prahy a v jeho suterénu bylo v roce 1938 otevřeno kino Cinema Broadway s tehdy nejmodernějším projekčním a zvukovým zařízením. Celý areál prošel v průběhu let několika rekonstrukcemi.

ÚZSVM převzal tento komplex do svého majetku v roce 2016 od tehdejší Správy železniční a dopravní cesty. V souladu se zákonem jej nejprve nabídl jiným státním institucím, žádná z nich ale o něj neprojevila zájem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo obrany: LOM PRAHA uzavřel dohodu o průmyslové spolupráci v projektu F-35

22:03 Ministerstvo obrany: LOM PRAHA uzavřel dohodu o průmyslové spolupráci v projektu F-35

V pondělí 20. května 2024 byla uzavřena Dohoda o projektu průmyslové spolupráce (ICPA – Industrial C…