Bezpečnostní rada státu schválila ustavení odborné skupiny pro hybridní hrozby

08.03.2017 19:15

Bezpečnostní rada státu se na jednání 8. března 2017 zabývala aktuální problematikou Severoatlantické aliance a Evropské unie v bezpečnostní oblasti, včetně aktuální bezpečnostní situace v České republice.

Bezpečnostní rada státu schválila ustavení odborné skupiny pro hybridní hrozby
Foto: Archiv PL
Popisek: Úřad vlády ČR

Bezpečnostní rada státu schválila ustavení odborné pracovní skupiny Bezpečnostní rady státu pro hybridní hrozby, v níž budou zástupci členů Bezpečnostní rady státu společně se zástupci zpravodajských služeb České republiky, Národního bezpečnostního úřadu, Policie České republiky, České národní banky, Státního úřadu pro jadernou bezpečnost a vládní zmocněnec pro oblast kybernetické bezpečnosti.

Bezpečnostní rada státu projednala Návrh na vytvoření kapacity Národního bezpečnostního úřadu pro zvyšování kybernetické bezpečnosti České republiky prostřednictvím metodické podpory a prevence ve státní správě a Zprávu o stavu kybernetické bezpečnosti České republiky za rok 2016, shrnující aktivity Národního bezpečnostního úřadu v oblasti budování kybernetické bezpečnosti České republiky za rok 2016 ve stanovených prioritních oblastech. Zpráva je doplněna informací o stavu naplňování Akčního plánu k Národní strategii kybernetické bezpečnosti České republiky na období let 2015–2020.

Bezpečnostní rada státu dále vzala na vědomí materiál Bezpilotní letecké prostředky (drony), regulace provozu a ochrana před jejich zneužitím, který vyhodnocuje možnosti využívání dronů pro plnění úkolů Policie České republiky a současně definuje bezpečnostní rizika spojena s jejich používáním, včetně úkolů Policie České republiky k omezení těchto rizik.

Bezpečnostní rada státu se dále zabývala Informací o závěrech výročních zasedání mezinárodních kontrolních režimů nešíření zbraní hromadného ničení, konvenčních zbraní a položek dvojího použití v roce 2016, která je předkládána pravidelně každoročně a charakterizuje problematiku činnosti mezinárodních kontrolních režimů za rok 2016 a podíl české strany na těchto jednáních. Materiál svým obsahem potvrzuje zahraničněpolitický a bezpečnostní význam mezinárodních kontrolních režimů a jeho účelem je posílit stávající rámec vnitrostátní implementace mezinárodních závazků v této oblasti.

Bezpečnostní rada státu schválila Metodiku systému zajištění transfuzních přípravků a krevních derivátů při mimořádných událostech a krizových stavech, která upravuje systém a postupy zajištění transfuzních přípravků a krevních derivátů pro potřeby civilního a vojenského zdravotnictví při hromadných příjmech postižených osob a stanovuje úkoly subjektům zahrnutým do systému.

Bezpečnostní rada státu také vzala na vědomí Naplnění položky výdajů Prostředky na financování zapojení občanů České republiky do civilních struktur Evropské unie a dalších mezinárodních vládních organizací a do volebních pozorovatelských misí v kapitole Všeobecná pokladní správa v návrhu státního rozpočtu na rok 2018 a léta následující.

Bezpečnostní rada státu schválila Zprávu o činnosti Bezpečnostní rady státu za rok 2016.

Na program Bezpečnostní rady státu byly mimo jiné předloženy Zpráva o činnosti Výboru pro obranné plánování za rok 2016Zpráva o činnosti Výboru pro koordinaci zahraniční bezpečnostní politiky za rok 2016 a Vyhodnocení cvičení orgánů krizového řízení EU Multi Layer 2016 v České republice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

22:12 DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

Ve čtvrtek 9. května 2024 uplyne 50 let od slavnostního zahájení provozu první trasy metra v Praze. …