C.S.CARGO přepravilo z Jičína do Ostravy 600 kol pro Afriku

05.05.2014 13:27

Přední český dopravce C.S.CARGO se přidal k charitativní akci „Kola pro Afriku“. V pátek 25. dubna 2014 pracovníci C.S.CARGO naložili a přepravili 600 v domácnostech nevyužitých kol z Jičína a okolí do sběrného místa v Ostravě. Kola budou transportována do Afriky, kde budou dětem i dospělým sloužit k lepšímu pohybu do školy nebo do práce.

C.S.CARGO přepravilo z Jičína do Ostravy 600 kol pro Afriku
Foto: red
Popisek: CS Cargo

Sběr kol v Jičíně probíhal ve dnech 14. - 19. dubna 2014 v Cykloservisu Souček na Komenském náměstí a byl organizován pod záštitou městského úřadu v Jičíně. Pan místostarosta města Vlastislav Matucha k tomu dodává: „Jičín se v dubnu přidal k charitativní akci „Kola pro Afriku". Spojili jsme se s místními firmami a s jejich pomocí jsme vybírali  nepotřebná jízdní kola od našich občanů i od okolních obcí. Jičínská kola poputují nejdříve na sběrné místo do Ostravy, a poté až do Afriky! Zde budou složit africkým dětem k lepší cestě za vzděláním.“ A dodává: „Velmi nás potěšil jak zájem místních firem se k této akci připojit, tak zájem občanů, kteří měli doma nepotřebná kola a rozhodli se je darovat k dobrému účelu.

Generální ředitel C.S.CARGO a.s. pan Aleš Willert říká: „ Kolo pro Afriku považujeme za užitečný charitativní projekt. Společenská odpovědnost je součástí naší firemní kultury a myšlenka pomáhat dětem dostat se za pomoci darovaných kol ke vzdělání, které jim do budoucna pomůže najít lepší práci a změnit život, nás nadchla. Proto jsme nabídku jičínské radnice zajistit transport darovaných kol do hlavního sběrného místa v Ostravě přijali bez váhání.

Společnost Kola pro Afriku, o.p.s. byla založena v roce 2012 v Ostravě. Jejím posláním je prostřednictvím iniciativy české společnosti, umožnit dětem v Africe cestu ke vzdělání. Tuto cestu dětem umožní kola, která darují lidé v ČR a jsou postupně zasílána do africké Gambie. Kola přivezená do Afriky podpoří celkovou gramotnost, větší možnost pracovního uplatnění a zvýšení občanského statutu lidí. Organizace funguje na principech dobrovolnictví, spolupráce a vlastní iniciativy lidí v ČR. Během jednoročního fungování se podařilo vytvořit přes 70 sběrných míst po celé ČR a vybrat přes 7000 kol. Kola jsou rozdělována podle předem daných kritérií, což je vzdálenost do školy a také prospěch žáka. Žákům jsou kola za drobný poplatek pouze zapůjčena, nestávají se jejich majetkem. Více na www.kolaproafriku.cz . Seznam dárců a fotoreportáž bude zveřejněna na www.mujicin.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Pozemní stavitelství prohloubilo v březnu pokles produkce

13:21 Český statistický úřad: Pozemní stavitelství prohloubilo v březnu pokles produkce

Stavební produkce v březnu meziročně klesla o 8,3 %, meziměsíčně byla nižší o 7,8 %. Orientační hodn…