ČD: Parní expres Sv. Jiří zamíří tuto neděli na Řípskou pouť a do Zlonic

24.04.2014 16:10

Na tuto neděli 27. dubna připravily České dráhy atraktivní jízdu parního vlaku v čele s lokomotivou 475.179 „Šlechtična“ z pražského Braníka přes hlavní nádraží a Kralupy nad Vltavou do Zlonic. Milovníci železniční nostalgie se jím můžou svézt na tradiční Řípskou pouť nebo na návštěvu zlonického železničního muzea. Jízdenky na vlak je možné koupit v předprodeji na pražském Masarykově nádraží nebo na nádraží v Braníku.

ČD: Parní expres Sv. Jiří zamíří tuto neděli na Řípskou pouť a do Zlonic
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Parní vlak bude odjíždět z Prahy-Braníka v 8:45, z hlavního nádraží bude odjezd v 9:08. Příjezd do Ctiněvsi pod památnou horou Říp bude v 11:22 a do Zlonic ve 12:07. V čele vlaku s historickými vagóny pojede parní lokomotiva „Šlechtična“ a chybět nebude ani oblíbený bufetový vůz. Zpět ze Zlonic bude vlak odjíždět v 15:33, ze Ctiněvsi v 16:21, příjezd do Prahy hl.n. je naplánován na 18:20, do Prahy-Braníka v 18:46.

Za zpáteční jízdenku zaplatí dospělí cestující 280 Kč, jednosměrná jízdenka stojí 240 Kč. Z této ceny poskytují České dráhy slevy a doplatky dětem, žákům, psům a držitelům průkazů ZTP. Kromě toho si mohou cestující zakoupit i úsekové jízdenky pro úseky Praha – Roztoky u Prahy, Roztoky u Prahy – Kralupy nad Vltavou, Kralupy nad Vltavou – Ctiněves a Ctiněves – Zlonice za 60 Kč.

Na trase vlaku si mohou cestující vybrat z bohatého kulturního programu. VeStředočeském muzeu v Roztokách jsou aktuálně k vidění výstavy „Poznávej se“ a „Čokoláda“. Dalším atraktivním cílem je renesanční zámek Nelahozeves. Pro rodiny s dětmi bude určitě nejlákavější Řípská pouť v Krabčicích (výstup na zastávce Ctiněves). Tato vyhlášená pouť zaujme více než 200 stánky s nejrůznějšími dobrotami a mnoha atrakcemi. V cílové stanici Zlonicích bude zahájena už 18. sezóna železničního muzea v Lisovicích. Návštěvníci se můžou těšit na výstavu autoveteránů, jízdy historické malodráhy a modelové kolejiště. Přístupný bude také památník Antonína Dvořáka.

Cestující, kteří se prokáží platnými jízdenkami na parní vlak, mají nárok na zvýhodněné vstupné do řady z těchto objektů. V zámku Nelahozeves získají 30% slevu na vstupné a snížené vstupné zaplatí také na Řípské pouti, Středočeském muzeu v Roztokách a ve zlonickém železničním muzeu.

Každý, kdo si koupí jízdenku na parní vlak v předprodeji, obdrží zdarma místenku. Předprodej je zajištěn v mezinárodní pokladně na Masarykově nádraží (tel.972 246 161) denně od 8 do 18 hodin nebo v železniční stanici Praha-Braník (tel.725 859 426) od pondělí do čtvrtka od 7:00 do 16:20, v pátek a sobotu od 6:00 do 18:15 a v neděli od 6:00 do 14:55.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: České dráhy

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Pomoc obětem diskriminace je společný cíl ombudsmana i nevládních organizací

19:02 Ombudsman: Pomoc obětem diskriminace je společný cíl ombudsmana i nevládních organizací

Nevládní organizace pomáhají Romům, lidem s postižením, samoživitelkám nebo seniorům. Ombudsman prot…