ČD: Provoz vlaků mezi Hradcem Králové a Jaroměří omezí v následujícím čtvrtroce oprava trati

17.04.2016 8:16

Výluka Správy železniční dopravní cesty ovlivní od 18. dubna nepřetržitě do 2. srpna provoz vlaků v úseku mezi Hradcem Králové a Jaroměří.

ČD: Provoz vlaků mezi Hradcem Králové a Jaroměří omezí v následujícím čtvrtroce oprava trati
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Na trati bude platit výlukový jízdní řád. České dráhy zajistí několik různých linek náhradní autobusové dopravy. Kromě zastávkových a zrychlených autobusů pojede také expresní linka mezi Pardubicemi a Jaroměří, která bude určená cestujícím na trase z Prahy do Trutnova a z Pardubic do Liberce. Cestující upozorňujeme, že náhradní autobusy budou oproti pravidelnému jízdnímu řádu odjíždět dříve a přijíždět později a v Hradci Králové budou rozvázány přípojové vazby.

„Výluka na důležité trati mezi Hradcem Králové a Jaroměří bude trvat tři a půl měsíce. Po celou tuto dobu bude platit výlukový jízdní řád, který přináší několik důležitých změn. Mezi ty nevýznamnější patří dřívější odjezdy a naopak pozdější příjezdy v Hradci Králové a Jaroměři a s tím související úprava přípojových vazeb. Během výluky bychom chtěli požádat handicapované cestující a skupiny o předhlášení přepravy v dostatečném předstihu. Zároveň také upozorňujeme, že bude částečně omezena přeprava spoluzavazadel, zejména jízdních kol,“ říká ředitel Regionálního obchodního centra ČD v Hradci Králové Roman Moravčík.

S podstatnými změnami by měli počítat zejména cestující z dálkových spojů: „Přímé rychlíky z Prahy přes Hradec Králové a Jaroměř do Trutnova budou mezi Hradcem Králové a Jaroměří nahrazené autobusy, v Hradci Králové ale nebude s výjimkou dvou párů spojů mezi autobusy a vlaky zajištěn přestup. Pro cestující tak bude výhodnější zvolit cestu přes Pardubice a odtud využít autobusy expresní linky P do Jaroměře. Tady bude zajištěna návaznost na vlaky dál do Trutnova. Podobně bude náhradní doprava organizována i u rychlíků z Pardubic do Liberce,“ vysvětluje Roman Moravčík.

Vzhledem k tomu, že v době výluky bude na hlavní silnici č. 33 v obci Holohlavy současně probíhat silniční uzavírka a náhradní autobusy budou nuceny používat objízdné trasy, může být touto skutečností dotčena včasnost jejich jízdy.

Během výluky zajistí České dráhy následující linky náhradní autobusové dopravy:

Linka Z – nahradí zastávkové spoje. Autobusy pojedou v úseku Hradec Králové hl.n. – Jaroměř (–Starkoč) a opačně. Budou zastavovat na všech zastávkách podle výlukového jízdního řádu.

Linka S – zrychlená varianta zastávkového spoje, bude zastavovat pouze ve stanici Smiřice. Autobusy pojedou v úseku Hradec Králové hl.n. – Jaroměř a opačně.

Linka R – autobusy na této lince pojedou v úseku Hradec Králové hl.n. – Jaroměř a opačně. Na trase nebudou nikde zastavovat a v Hradci Králové hl.n. nebudou čekat na žádné přípojné vlaky (s výjimkou rychlíků R 920 a 931 denně a o víkendu u vlaků R 932 a 922).

Linka P – pojede v úseku Pardubice hl.n. – Jaroměř a opačně. Autobusy na této lince nebudou nikde zastavovat a v Pardubicích hl.n. nebudou čekat na žádné přípojné vlaky (s výjimkou spojů č. 64 a 66). Přeprava jízdních kol je v tomto spoji vyloučena.

Cestující s jízdenkou platnou po trati Hradec Králové hl.n. – Chlumec nad Cidlinou – Velký Osek –– Praha hl.n. můžou využít náhradní spojení přes Pardubice hl.n. bez doplatku jízdného. Cestující s jízdenkou pro úsek Pardubice-Rosice nad Labem – Hradec Králové hl.n. – Jaroměř – Liberec můžou bez doplatku jízdného využít spojení náhradní autobusovou dopravou přes Pardubice hl.n. Mezi Hradcem Králové, Turnovem a Libercem lze využít také spojení po trati číslo 041 přes Jičín, která není touto výlukovou činností dotčena.

Zastávky náhradní autobusové dopravy:

Pardubice hl.n. – před nádražní budovou
Hradec Králové hl.n. – před nádražní budovou na stanovišti MHD „F“
Předměřice n/L. – na zastávce MHD „Předměřice n./L., Na Staré"
Lochenice – na zastávce MHD „Lochenice, kostel“
Smiřice – u staniční budovy
Černožice – na autobusové zastávce „Černožice, ROTEXIM“
Semonice – na autobusové zastávce „Jaroměř, Semonice“
Jaroměř – před staniční budovou
Rychnovek – na autobusové zastávce „Rychnovek“ – pouze spoj 5102 v pracovních dnech
Velká Jesenice – na autobusové zastávce „Velká Jesenice, žel.zast.“ – pouze spoj 5102 v pracovních dnech
Česká Skalice – před nádražní budovou – pouze spoj 5102 v pracovních dnech
Starkoč – před nádražní budovou – pouze spoj 5102 v pracovních dnech

Podrobnosti jsou ve výlukovém jízdním řádu, který je k dispozici zde a ve všech dotčených stanicích a zastávkách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Žádost o důchod s detektivní zápletkou - šetření až do složek StB

16:46 Ombudsman: Žádost o důchod s detektivní zápletkou - šetření až do složek StB

Šetření v případě českého seniora žijícího v USA se změnilo v pátrání po důkazech, které by České sp…