ČD a Jihočeský kraj stvrdily podpisem memoranda spolupráci

07.02.2014 19:53

Memorandum o spolupráci v železniční dopravě v Jihočeském kraji podepsali dnes v Písku generální ředitel Českých drah Dalibor Zelený a hejtman Jiří Zimola. V dokumentu se zavázali k plnění úkolů v rámci oblastí dopravní obslužnosti, dopravní infrastruktury, majetkového podnikání, výchovy i vzdělávání.

ČD a Jihočeský kraj stvrdily podpisem memoranda spolupráci
Foto: red
Popisek: ČD - logo

„Těší mě, že se nejedná pouze o dopravu, protože naše vztahy s Jihočeským krajem jsou širší. Proto se tato dohoda týká například i spolupráce v oblasti školství, kde České dráhy podporují vzdělávání zejména v oblasti techniky. Velkou radost máš též z toho, že memorandum zdůrazňuje provázanost vlakové s ostatními druhy osobní přepravy tak, aby tvořily jeden celek, který usnadní občanům cestování nejen do zaměstnání a škol, ale i třeba za kulturou,“ uvedl generální ředitel Českých drah Dalibor Zelený.

„Podpisem memoranda jsme mimo jiné stvrdili společný zájem na zajištění kvalitní dopravní obslužnosti v našem regionu veřejnou železniční dopravou v souladu s Plánem dopravní obsluhy území Jihočeského kraje. Na přípravě a realizaci integrovaného dopravního systému, spolupráci na rozvoji železniční dopravy do oblastí Horních a Dolních Rakous, propagaci veřejné železniční dopravy s cílem zastavit nárůst individuální dopravy automobilní, podpoře výstavby dopravních terminálů, prosazování společných projektů v rámci Evropského regionu Dunaj – Vltava, součinnosti při řešení problémů související s přípravou a realizací zbývajících staveb IV. železničního koridoru, napomáhání řešení potřeb Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích či spolupráci se Střední školou České Velenice, která zajišťuje výuku Provoz a ekonomika dopravy,“ vyjmenoval nejdůležitější body memoranda hejtman Jiří Zimola s tím, že toto vše má vést zejména ke zlepšení kvality služeb na dráze pro cestující tak, aby odpovídaly 21. století. „A jsem velmi rád, že se k tomu České dráhy staví více než vstřícně,“ dodal.

České dráhy pak v rámci svých ekonomických možností mají zajistit postupnou obměnu vozového parku v dálkové i regionální přepravě na jihu Čech. Jihočeský kraj zase podpoří aktivity Českých drah při získávání prostředků z Evropské unie či grantových programů i jejich aktivity směřující k rozvoji cestovního ruchu v regionu.

Podpisem tohoto dokumentu pozbývá pro obě zúčastněné strany platnosti Memorandum o spolupráci v železniční dopravě v rámci územního obvodu Jihočeského kraje uzavřené 17. června 2005 ve Vyšším Brodě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: České dráhy

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…