ČEZ Akademie má namířeno do Chebu a Karlových Varů

18.03.2024 13:04 | Tisková zpráva

Poradenství a různé inspirace „jak na to“ nabízí i letos putovní ČEZ Akademie. Již 19. března zamíří do Zákaznického centra Skupiny ČEZ v Chebu a o den později do Karlových Varů. Na obou místech si mohou zájemci například nechat zkontrolovat správnost nastavení záloh, nebo probrat možnosti, jak uspořit co nejvíc za energie. Odborníci jsou také připraveni s nimi prokonzultovat vše ohledně fotovoltaiky i tepelného čerpadla, budou je také informovat o nejběžnějších praktikách energošmejdů. Přednášky, odborné poradenství, osobní konzultace – to vše je určeno pro širokou veřejnost zdarma bez ohledu na to, zda se jedná o zákazníky ČEZ či nikoliv.

ČEZ Akademie má namířeno do Chebu a Karlových Varů
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Projekt ČEZ Akademie zaměřený na komplexní poradenství zejména v oblasti energetických úspor spustil ČEZ loni. Na přednášky a diskuze s experty ČEZ Prodej dorazilo téměř 4 000 účastníků. Lidem, kteří chtějí realizovat energetické úspory, mít energie pod kontrolou a aktivně řídit svoji spotřebu, zprostředkovává ČEZ Akademie přístup k know-how špičkových odborníků. Zákazníci tak získávají konkrétní doporučení a případně ujištění, že jdou ve svých již realizovaných opatřeních správnou cestou. V průběhu roku 2023 se roadshow ČEZ Akademie uskutečnila ve 12 městech po celé republice. Letos v prvním pololetí na ně naváže 20 zastavení a po prázdninových měsících k nim přibydou další.

„Potenciál ušetřit významně za energie pomocí dobře rozmyšlených úsporných kroků je u českých domácností stále ještě obrovský. Zateplení, výměna oken, pořízení fotovoltaiky, to všechno jsou opatření, která mohou snížit spotřebu o desítky procent. ČEZ Prodej má s tématikou úspor dlouholeté zkušenosti a navíc řadu odborníků, kteří umí fundovaně posoudit situaci konkrétní domácnosti. V rámci roadshow se tak každý může přijít poradit, jak do budoucna platit méně,“ říká generální ředitel ČEZ Prodej Tomáš Kadlec.

Podle jeho dalších slov budou pro všechny zájemce k dispozici odborníci hned na několik oblastí. Osobní konzultace tak mohou příchozí využít například na téma zavádění úsporných opatření v domácnosti, pořízení fotovoltaiky nebo tepelného čerpadla, správné nastavení záloh, jak si poradit s případným vysokým nedoplatkem za energie, nebo jaké různé produkty na elektřinu a plyn máme aktuálně v nabídce. „V rámci každého zastavení jsou také naplánovány přednášky o aktuálním dění, které energetiku zasazují do širšího evropského i světového kontextu,“ dodává  Tomáš Kadlec.

V Karlovarském kraji zavítá ČEZ Akademie 19. března do Chebu, kde roadshow proběhne od 9 do 17 hodin v tamním Zákaznickém centru Skupiny ČEZ v ulici Svatopluka Čecha.  Ve stejném čase, ovšem 20. března budou odborní konzultanti čekat na návštěvníky Zákaznického centra  Skupiny ČEZ v Karlových Varech v Jateční ulici.

Hlavní přednáška začíná v 9 hodin (druhá v 15.30) a je vždy věnována tématu „Jak dostat energie pod kontrolu“, což například obnáší konkrétní příklady pro úsporu energií v bytech a domech, představení moderních technologií pro rodinné domy, ale i jak si dát pozor na energošmejdy. Poté bude následovat klasické energetické poradenství, včetně kontroly nastavení záloh a plateb u odběru elektřiny a plynu v domácnostech a také konzultace s odborníkem na stavební a energetické úspory domů. Pro zpestření celého dne jsou pro návštěvníky ČEZ Akademie připraveny speciální brýle s virtuální realitou ReakTOUR, které je přenesou do běžně nepřístupných míst českých jaderných elektráren.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: MS IIHF v ledním hokeji začíná v pátek, vlaky dopraví fanoušky do center šampionátu

16:08 České dráhy: MS IIHF v ledním hokeji začíná v pátek, vlaky dopraví fanoušky do center šampionátu

Hokejová horečka vypukne již tento pátek. Česká republika se po devíti letech znovu stane hostitelem…