ČEZ: Energetičtí firemní dobrovolníci pomáhají organizacím po celé republice

19.09.2014 15:00

Sedmým rokem se v závěrečné sedmé etapě zapojilo do pomoci druhým 134 zaměstnanců Skupiny ČEZ. Věnovali svůj pracovní den vybrané neziskové organizaci. Učinili tak jednak v rámci Mezinárodního dobrovolnického dne Engage Day 2014, kterého je Skupina ČEZ pravidelným účastníkem, tak i vlastního projektu Čas pro dobrou věc. Manažeři, administrativní pracovníci či technici vyrazili do terénu a pomohli 12 neziskovým organizacím napříč Českou republikou

ČEZ: Energetičtí firemní dobrovolníci pomáhají organizacím po celé republice
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ



Čas pro dobrou věc

 

Projekt firemního dobrovolnictví „Čas pro dobrou věc“ organizuje Skupina ČEZ od roku 2008. Kdo si najde „Čas pro dobrou věc,“ může jeden pracovní den v roce darovat potřebným. Skupina ČEZ tuto možnost zaměstnancům nabízí již sedmý rok.

 

Jedná se o dlouhodobou spolupráci založenou na dobrovolnosti všech zúčastněných stran.
Za dobu trvání projektu pomáhalo veřejně prospěšným organizacím téměř 2 900 firemních dobrovolníků. Průměrně takto podpořili 50 institucí ročně.

 

 

Početná skupina 40 dobrovolníků, nejčastěji zaměstnanců ČEZ Zákaznické služby Plzeň, vyrazila pod „dohledem“ generálního ředitele společnosti Aleše Kubíka a dalších manažerů čistit Šumavu. Správě NP a CHKO Šumava pomohli s úklidem horských ploch, stahováním klestu a stavěním oplocenek kolem čerstvě vysazených stromků.

Jedenáctičlenný tým dobrovolníků nejčastěji z ČEZ Prodej a z ČEZ Distribuční služby pomáhal s obnovou rozlehlé zahrady u památkově chráněného objektu Vily Čerych. Ženy odklízely na kompost větve z prořezu stromů a plely nové rosárium, muži zakládali sakurovou alej a odkrývaly základy zahradní
fontány, aby ji připravili na rekonstrukci. „Lidi z ČEZu zastanou spoustu práce, proto se na ně vždycky těšíme a musíme se na ně důkladně připravit, aby neměli pocit, že zahálejí.

Kromě toho se vždy zajímají i o příběh a smysl celého projektu, aby měli jistotu, že má jejich pomoc smysl,“ ocenila přístup dobrovolníků Tereza Vaňková z Centra rozvoje Česká Skalice.

Dalších 21 dobrovolníků zavítalo do Sdružení Neratov. Muži se ujali terénních prací, konkrétně úpravě přístupové cesty nebo náročné hloubení prostoru pro chystaný rybníček. Ženy pomáhaly v chráněné šicí dílně a v nově otevřené speciální škole pro handicapované žáky. Neobvyklým potřebným činnostem se pak věnovaly dobrovolnice v organizaci Prostor PRO, které dezinfikovaly hračky dětského centra. Další brousily a opalovaly rámy oken před  novým nátěrem. 

Dětské centrum Veská přivítalo pomocníky z ČEZu už poněkolikáté. Letos jich dorazilo 16 a věnovali se venkovním pracím v rozsáhlém areálu, například natírání plotů a rovnání terénu. Další se pustili do přípravy soutěžních stanovišť pro víkendovou akci s názvem Pohádkový pochod. Třináctka dobrovolníků navštívila Domov sociálních služeb Slatiňany. Energetici se na jeden den se proměnili v natěrače, když si vzali do parády venkovní posezení. Nátěru venkovního vybavení a zahradních prací se zhostilo také 11 pracantů v Toulcově dvoře. 

Šárka Beránková, mluvčí Skupiny ČEZ pro východní Čechy

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČEZ

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

20:48 SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

Ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv se 1. května 2024 stal MUDr. Tomáš Boráň. Na základě vý…