ČEZ: Rodinám s vážně nemocnými dětmi poslali zaměstnanci s Nadací ČEZ přes čtyři miliony korun

08.12.2017 12:03

Konec roku ve Skupině ČEZ už tradičně patří společné zaměstnanecké sbírce Skupiny ČEZ a Nadace ČEZ s názvem Plníme přání, myslíme na druhé. Jedenáctý ročník pomoci byl určen dětem a mladistvým s dlouhodobým závažným onemocněním. Během šesti týdnů vybrali mezi sebou energetici rekordní částku 2 084 625 korun, kterou poté Nadace ČEZ ještě zdvojnásobila.

ČEZ: Rodinám s vážně nemocnými dětmi poslali zaměstnanci s Nadací ČEZ přes čtyři miliony korun
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

„Rekordní“ nebyla letos v zaměstnanecké sbírce Skupiny ČEZ a Nadace ČEZ jen vybraná částka, ale i počet splněných přání a zapojených zaměstnanců. Celkově se podařilo splnit přání 75 rodin s vážně nemocnými dětmi a mladistvými a zapojilo se 1372 zaměstnanců, tedy téměř dvakrát tolik, co loni. Ti během října a listopadu přispěli částkou 2 084 625 korun. Nadace ČEZ pak celou sumu zdvojnásobila na 4 169 250 Kč.

Přání dětí a jejich rodičů byla různorodá, od nákupu speciálních edukačních pomůcek, sportovního vybavení přes úhradu asistenční péče a rehabilitací až po zajištění zdravotnického materiálu. „Jsem moc ráda, že se mezi námi zaměstnanci podařilo vybrat sumu, která překonala všechna naše očekávání. Díky tomu můžeme podpořit i další rodiny, na které se v původním výběru nedostalo. Velmi děkuji všem, kteří se rozhodli přispět,“ sdělila Michaela Chaloupková, ředitelka divize správa.

Do projektu „Plníme přání, myslíme na druhé“ se kromě jednotlivců zapojily i celé týmy. V Zábřehu na Moravě například zaměstnanci uspořádali bleší trh s bižuterií, jehož výtěžek ve výši 6 280 korun přispěl k celkové částce 30 tisíc na podporu rodiny osmileté Julinky s mozkovou obrnou. „Ta částka je opravdu neuvěřitelná. Zrovna teď řešíme, jak uhradit rehabilitace pro Julinku na příští rok a spadl nám obrovský kámen ze srdce. Vašeho daru a pomoci si opravdu vážíme,“ poděkovala maminka.

Správní rada Nadace ČEZ se rozhodla navíc podpořit osmiletého Davídka ze Svitav, který od narození trpí několika závažnými onemocněními. Jeho rodiče požádali o částku 31 000 Kč na zakoupení speciálního dětského vozíku, který Davídkovi pomůže zlepšit sed a stát se více samostatným. Díky štědrosti zaměstnanců a nadace dostane rodina nakonec částku 60 000 korun.

Symbolické šeky pro podpořené rodiny s nemocnými dětmi převzaly z rukou generálního ředitele Skupiny ČEZ Daniela Beneše ředitelka Asociace rodičů a přátel zdravotně postižených dětí v ČR Martina Smolíková a zakladatelka Nadačního fondu Pink Bubble Martina Šmuková v rámci zahájení adventu v pražské centrále společnosti. Dobročinnost zaměstnanců tím ale zdaleka nekončí. Adventní atmosféru energetikům navodí také tradiční vánoční trhy chráněných dílen probíhající během prosince v pražské lokalitě i v regionech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prezident jmenoval do generálské hodnosti i dva příslušníky HZS ČR

19:15 Prezident jmenoval do generálské hodnosti i dva příslušníky HZS ČR

Prezident České republiky Petr Pavel na Pražském hradě opět jmenoval nové generály z řad vojáků z po…