ČEZ: „Svět energie“ je zpátky

24.09.2018 21:39

V novém 3D modelu provádí pestrým světem obnovitelných zdrojů energie.

ČEZ: „Svět energie“ je zpátky
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Pohled na energetiku a fyziku očima nejrůznějších věkových skupin přináší už téměř dva roky multimediální aplikace „Svět energie“ z portfolia Vzdělávacího programu ČEZ. Novinkovým tahákem v nabídce portálu je aplikace 3D model obnovitelných zdrojů energie, který návštěvníkům názorně ukazuje principy zrodu ekologické energie. Vydejte se i vy na www.svetenergie.cz, který funguje i v prostředí Google Play a AppStore!

Nový školní rok se ještě ani pořádně nestačil dostat do provozního tempa a studentům všech věkových kategorií od 3 do 99 let se už dostává do rukou cenná studijní pomůcka. Obnovitelné zdroje energie – jedno z klíčových slov moderní energetiky – jsou hlavním hrdinou nového 3D modelu spuštěného na vzdělávacím portále Svět energie https://www.svetenergie.cz/cz/aplikace/obnovitelne-zdroje-energie-3d. Chcete se proměnit ve vodu a proplout skrz turbínu vodní elektrárny, odhalit tajemství strojovny větrné elektrárny umístěné desítky metrů nad zemí nebo v převtělení za bioplyn roztočit turbínu kogenerační jednotky v bioplynové stanici? Díky nové aplikaci si žádná část energetického provozu nemůže být jistá před ostřížím zrakem náruživého fanouška.

Portál vedle pestré nabídky výukových materiálů, fotografií ke stažení, ukázek z prostředí výroby elektřiny a novinek ze světa chytrých technologií nebo platformy pro výměnu zkušeností mezi pedagogy nabízí exkluzivně právě možnost poznat principy energetických zařízení ve skutečně multidimenzionálním pohledu.

Svět energie chce bavit, učit i vzájemně komunikovat. Portál dosud navštívilo 101 tisíc uživatelů, kteří si prohlédli 452 tisíc stránek a stáhli 20 tisíc kusů výukových materiálů. I do budoucna počítá Svět energie s průběžným doplňováním o další užitečné a interaktivní prvky. Fanoušci se už nyní mohou těšit např. na 3D model názorně ukazující fungování distribučních sítí.

Vzdělávací program ČEZ, který funguje od roku 1992, chce i ve druhém čtvrtstoletí své existence přinášet podobné dárky nejen sobě, ale hlavně všem zájemcům o techniku i široké veřejnosti.

Svět energie
- rozděluje uživatele na 5 základních cílových skupin
- nabízí hry, animované filmy, možnost stažení výukových tiskovin a videí i bohatý výběr bezplatné fotobanky
- pro pedagogy má širokou paletu výukových pomůcek nebo tipy na novinky
- díky aplikaci „Svět energie – 3D elektrárny“ umožní na deskových počítačích i v prostředí Google Play a AppStore pohled na energetická zařízení (3D modely a videa)
- dosud v 3 D modelech nabídl návštěvu jaderné, vodní a uhelné elektrárny i chytrého města
- přináší fyzikální poradnu, zajímavosti ze světa techniky v časopise 3pól, kvízy a průběžné vědomostní soutěže o ceny

Celý projekt ve spolupráci se specialisty provozu a komunikace Skupiny ČEZ uvedla v život agentura Simopt, která se už více než 25 let zabývá vzdělávacími aktivitami.

Více informací o Vzdělávacím programu ČEZ najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pražská strojírna: Chystáme několik zakázek pro dopravní podnik Berlín

16:05 Pražská strojírna: Chystáme několik zakázek pro dopravní podnik Berlín

Pražská strojírna bude v letošním roce opět dodávat své výrobky do Berlína. Předmětem zakázky je šes…