ČEZ: Teplárnu ve Dvoře Králové nad Labem prověřilo havarijní cvičení

06.06.2018 22:16

Sbor profesionálních hasiči dorazil k simulovanému úrazu pracovníka teplárny elektrickým proudem, kterého museli zachránit z prostor hlavní výměníkové stanice v Teplárně ve Dvoře Králové nad Labem.

ČEZ: Teplárnu ve Dvoře Králové nad Labem prověřilo havarijní cvičení
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Naštěstí jen cvičně. Dnes ráno došlo k mimořádné situaci, pracovník obsluhy prováděl pravidelnou kontrolu  zařízení a došlo k úrazu.  Vedoucí odboru řízení směnového provozu proto neprodleně vyrozuměl složky integrovaného záchranného systému a informoval pracovníky vrátnice. 

Přesně v 9 hodin dopoledne nahlásil zaměstnanec na směně mimořádnou událost na čísle 150. Během několika málo minut se v Teplárně objevilo se sirénou a zapnutými majáčky auto Hasičského záchranného sboru.  Po příjezdu nejprve několik hasičů s profesionálním přístupem zajistilo místo úrazu, obhlédli situaci. Zraněnému na místě poskytli první pomoc a následně ho vyprostili z podzemí výměníkové stanice.

Členové HZS si tak v praxi vyzkoušeli  zásah přímo v reálném prostředí. Současně byla na výbornou hodnocena spolupráce profesionálních hasičů a pracovníků teplárny.

Simulovaná mimořádná událost prověřila součinnost zaměstnanců a členů havarijního štábu teplárny. „Ani ne po roce jsme opět absolvovali jedno z pravidelných havarijních cvičení prověřili jsme schopnost pracovníků teplárny řešit mimořádné situace, součinnost s Integrovaným záchranným systémem a Hasičským záchranným sborem Královéhradeckého kraje. Mohu říci, že jsme si opět potvrdili velmi dobrou koordinaci a spolupráci všech zúčastněných při takto vážné situaci,“ zhodnotil cvičení Radek Vymazal.

„Pravidelné cvičení splnilo svůj účel, prověřili jsme techniku i zaměstnance, včetně bezpečnostní služby. Aktualizovali jsme kontakty nejen na složky integrovaného záchranného systému, ale i na zainteresované organizace a orgány státní správy. Vše proběhlo na výbornou,“ upřesnil Pavel Poživil vedoucí oddělení řízení směnového provozu.

Při více jak hodinovém cvičení otestovali členové havarijního štábu také funkčnost technických prostředků, které slouží k oznamování mimořádných událostí v areálu teplárny. Zároveň prověřili aktuálnost kontaktů na vnější zainteresované orgány státní správy.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK ČR: Rekordní rok pro orly mořské na Vysočině

13:04 AOPK ČR: Rekordní rok pro orly mořské na Vysočině

Pokud nenastanou komplikace, měla by letos na Českomoravské vysočině vyletět mláďata orlů mořských z…