ČEZ: Za půl roku si elektrárnu v Dětmarovicích prohlédlo 1681 návštěvníků

10.07.2013 16:37

Jen za první pololetí letošního roku přilákala Elektrárna v Dětmarovice 1 681 žáků, studentů, vysokoškoláků a ostatních návštěvníků.

ČEZ: Za půl roku si elektrárnu v Dětmarovicích prohlédlo 1681 návštěvníků
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Největší nápor byl 1. června, kdy jsme před elektrárnou slavili Den dětí. Součástí oslav byl také den otevřených dveří, kterého využilo na 500 účastníků všech věkových kategorií. „Zájem o elektrárnu je dlouhodobý,“ říká Vlastimír Kontrik ředitel elektrárny a dodává: „Žáci a studenti jsou jejími pravidelnými návštěvníky, také přicházejí vysokoškoláci a skupiny odborníků či pedagogů. Široká veřejnost má pak jedinečnou možnost vidět elektrárnu zevnitř při každoročně konaném dni otevřených dveří, který spojujeme s oslavami Dne dětí a pomoci potřebným. Letos naši hosté vyšlapali 101 457 korun pro Centrum sociálních služeb Bohumín a Nemocnici Karviná Ráj“.

Video reportáž ze Dne dětí a Dne otevřených dveří:

http://www.tvportaly.cz/reklamy/29987-den-deti-v-elektrarne-detmarovice

V březnu navštívila elektrárnu skupina 22 pedagogů základních a středních škol včetně gymnázií nejen z Ostravy, ale také z Třince, Opavy, Těrlicka nebo Krnova. Prohlídku elektrárny absolvovali v rámci semináře o moderních metodách prezentace fyziky a přírodovědných předmětů. Zájem o seminář byl dvojnásobný, takže se na všechny přihlášené nedostalo. Proto seminář i s exkurzí zopakujeme v příštím roce znovu.

Další exkurze zavítaly ze základních škol z Frenštátu pod Radhoštěm, Ludgeřovic, Frýdku-Místku, z VŠB-TU Ostrava, Vítkovické střední průmyslové školy, Obchodní akademie Český Těšín, Gymnázia Havířov, Střední školy techniky a služeb Karviná, Střední hotelové školy Český Těšín, Střední průmyslové školy stavební Havířov, Obchodní akademie Orlová, Střední průmyslové školy elektroniky a informatiky Ostrava a Střední průmyslové školy Třebíč.

Elektrárna Dětmarovice je svým instalovaným výkonem 800 MW největší klasickou elektrárnou na území Moravskoslezského kraje i v rámci celé Moravy. Spaluje černé uhlí, ze kterého vyrábí elektřinu a teplo. Ročně dokáže vyrobit okolo 2 500 000 MWh elektrické energie a více než 800 000 GJ tepla. Pro představu se jedná o spotřebu elektřiny okolo 100 000 domácností. Teplem pak zásobuje města Bohumín a Orlovou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČEZ

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…