ČEZ bude rozvíjet obnovitelné zdroje v Německu s tamním správcem fondů Aquila Capital

04.01.2016 10:47

Další krok v naplňování strategie rozvoje obnovitelných zdrojů přinese spolupráce s německou skupinou Aquila Capital, která se řadí mezi přední správce aktiv v obnovitelných zdrojích v Německu.

ČEZ bude rozvíjet obnovitelné zdroje v Německu s tamním správcem fondů Aquila Capital
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Pro Skupinu ČEZ bude Aquila Capital vyhledávat možné investiční příležitosti do větrných farem. Objem investic se může v rámci této spolupráce pohybovat v řádu jednotek stovek milionů EUR v horizontu pěti let.

„Celková kapacita by mohla být kolem 120 MW, záleží na kvalitě projektů, které nám Aquila Capital bude schopna vyhledat. V tuto chvíli již máme první nabídku na cca 30 MW projekt, kterou budeme analyzovat,“ vysvětlil Tomáš Pleskač, šéf týmu Rozvoj a ředitel divize zahraničí. Jednat se může jak o podíly větrných farem v provozu, tak o projekty před výstavbou se schválenou formou podpory.

„ČEZ vnímáme jako zkušeného strategického investora v oblasti obnovitelných zdrojů, kterého velmi rádi skrze naše odborné posudky zasvětíme do fungování německého trhu,“ uvedla Susanne Wermter, ředitelka speciálního investičního týmu Aquila Capital.

„Investice do obnovitelných zdrojů a decentralizované energetiky je jedním z pilířů strategie ČEZ. Soustředíme se na země, které jsou nám po všech stránkách blízké a v Německu vidíme velký potenciál,“ doplnil Pleskač.

V letošním roce Skupina ČEZ v Německu realizovala prostřednictvím své dceřiné firmy INVEN CAPITAL již dvě investice v oblasti nové decentralizované energetiky: vstoupila do firmy Sunfire, jež rozvíjí a uvádí do průmyslové výroby nejpokrokovější energetické technologie přispívající ke snižování emisí CO2 a rozvoji decentralizovaných zdrojů, a také do společnosti Sonnenbatterie, světové jedničky ve výrobě bateriových systémů skladování energie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…