ČNB navštívilo pět tisíc lidí

06.06.2016 8:52

Den otevřených dveří České národní banky využilo k návštěvě obvykle nedostupných prostor pražské centrály odhadem pět tisíc lidí. ČNB otevřela dveře opět po třech letech, aby tím připomněla 90 let od založení Národní banky Československé.

ČNB navštívilo pět tisíc lidí
Foto: wikipedia
Popisek: Česká národní banka.

Návštěvníci měli na výběr tři prohlídkové okruhy. První okruh provedl zájemce rozhodujícími místy banky a seznámil je s tím, jak ČNB plní svůj zákonný mandát zejména v oblasti měnové politiky, peněžního oběhu, platebního styku a cenové i finanční stability. Návštěvníci si mohli potěžkat zlatou cihlu, o kterou byl největší zájem, navštívili pracovnu guvernéra a jednací místnost bankovní rady. Velký úspěch měla i "čára", kde si návštěvníci všech generací vyzkoušeli, jak je obtížné udržovat 2% inflační cíl.

Druhý okruh nabídl možnost navštívit výstavu „Lidé a peníze“ v trvalé Expozici ČNB, která je umístěna v původním trezoru a představuje historii vývoje peněz od pazourků k digitálním penězům. Samostatnou částí pak byla expozice speciálních útvarů Policie ČR v prostorách garáží.

V Kongresovém centru ČNB měli návštěvníci možnost zúčastnit se diskusních přednášek členů bankovní rady a prohlédnout si výstavu z historie Plodinové burzy, což byla dřívější náplň činnosti Kongresového centra. Celým programem provázela Hudba Hradní stráže a Policie ČR.

Den otevřených dveří se letos konal pošesté od vzniku ČNB v roce 1993.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…