ČRo: Vítězové Concerto Bohemia zahrají na Žofíně v rámci Prix Bohemia Radio

06.11.2013 9:47

Vítězové hudební soutěže mladých hudebníků Concerto Bohemia, kterou pořádá Český rozhlas, zahrají dnes 6. listopadu od 19 hodin na koncertě ve Velkém sále Paláce Žofín.

ČRo: Vítězové Concerto Bohemia zahrají na Žofíně v rámci Prix Bohemia Radio
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Do 22. ročníku soutěže se jako každý rok mohly přihlásit orchestry a soubory složené ze studentů ZUŠ a konzervatoří, jejichž nahrávky anonymně hodnotila odborná porota. Večerem vítězů, který bude živě přenášet Český rozhlas 3 - Vltava, provede posluchače Lukáš Hurník.

Na slavnostním koncertě se představí Smyčcový soubor Pražské konzervatoře, Aries, Mladá krev, Brass banda Kyjov, Collegium Instrumentale, Sarabanda a absolutní vítěz soutěže Žesťový soubor Pražské konzervatoře s dirigentem Jiřím Šedivým. 

V porotě letos zasedli Karel Vágner, Václav Blahunek, Jan Kučera, Tomáš Brauner a Ondřej Brousek. Vybírali nahrávky ze tří kategorií - soubory a orchestry žákovské (do 16 let) soubory a  orchestry studentské (do 25 let) a soubory a orchestry konzervatoří a hudebních škol. 

Koncert vítězů letos ozvláštní i vystoupení souboru Trubačský Půlkruh, který zahraje před samotným zahájením koncertu z balkonu Paláce. 

Koncert ze Žofína, který se v letošním roce stal součástí festivalu rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio, kromě přímého přenosu na stanici Vltava odvysílá ze záznamu také Česká televize 15. prosince na stanici ČT art.

Více informací o programu festivalu najdete na stránkách Concerto Bohemia a Prix Bohemia Radio.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…