ČSA: Posun v jednáních s Korean Air

27.10.2014 11:59

Od okamžiku, co byl na začátku letošního září akcionáři jednomyslně schválen restrukturalizační plán Českých aerolinií, představenstvo ČSA zahájilo intenzivní jednání se všemi akcionáři o investicích do společnosti.

ČSA: Posun v jednáních s Korean Air
Foto: ČSA
Popisek: ČSA

V dosavadních jednáních s Korean Air nastal výrazný posun. Představenstvo Českých aerolinií včera obdrželo od společnosti Korean Air písemné rozhodnutí finančně se podílet na stabilizaci Českých aerolinií a současně i návrh na příspěvek do kapitálu ČSA.

Návrh Korean Air představenstvo Českých aerolinií detailně studuje a v co nejkratší možné době s ním seznámí vedení Českého aeroholdingu. Český aeroholding přislíbil návrh Korean Air prostudovat a je připraven rovněž přispět do kapitálu Českých aerolinií na principu soukromého investora.

České aerolinie rozhodnutí Korean Air vítají a považují jej za výraz silné podpory ze strany soukromého akcionáře a za pozitivní signál pro budoucnost ČSA. Představenstvo Českých aerolinií je přesvědčeno, že tento významný krok přispěje ke stabilizaci ČSA v nejbližším období.

Společnost Korean Air poskytnutí svého příspěvku do kapitálu Českých aerolinií podmínila bezpodmínečnou realizací všech opatření obsažených v restrukturalizačním plánu. O dalších strategických investicích do Českých aerolinií bude představenstvo ČSA jednat se všemi akcionáři po dokončení procesu vstupu společnosti Travel Service do ČSA.

Mimořádné valné hromady Českých aerolinií, původně svolané na dnešní den, se zástupci společnosti Korean Air rozhodli nezúčastnit. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem a písemnému stanovisku Korean Air k žádosti o dobrovolný příspěvek do kapitálu Českých aerolinií však není nezbytné, aby se valná hromada ČSA v tomto termínu konala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blíží se zahájení elektrifikace autobusové linky č. 137, DPP hledá jejího zhotovitele

16:08 Blíží se zahájení elektrifikace autobusové linky č. 137, DPP hledá jejího zhotovitele

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) dnes vypsal veřejnou zakázku na zhotovitele elektrifikace autobus…