CSG: Výtěžek z dražby hodinek Prim pomůže českým vojákům

13.01.2021 16:59

V úterý 12. ledna 2021 převzala předsedkyně výboru Vojenského fondu solidarity brigádní generálka Lenka Šmerdová od zástupce holdingu Czechoslovak Group Aleše Klepka symbolický šek v hodnotě 280 000 korun.

CSG: Výtěžek z dražby hodinek Prim pomůže českým vojákům
Foto: czechoslovakgroup.cz
Popisek: Czechoslovak Group - logo

Peněžní dar je výtěžkem aukce unikátních hodinek Prim Orlík DLC – Věrni zůstaneme vyrobených v jediném exempláři, které holding CSG v loňském roce daroval do dražby, kterou organizovala galerie Kodl. Dražba proběhla symbolicky v listopadu 2020, tedy v měsíci, kdy si armáda připomíná Den válečných veteránů.

CSG

„Velice si vážím každé podpory a společnost Czechoslovak Group Vojenský fond solidarity podpořila opakovaně. Každý příspěvek do fondu nám pomáhá naplňovat jeho smysl, tedy pomáhat vojákům a jejich rodinám, když je jim nejhůř,“ uvedla brigádní generálka Lenka Šmerdová.

csg

„Naše společnost působí mimo jiné i v obranném průmyslu a řada našich zaměstnanců navíc v armádě sloužila. Víme tedy, jak náročná je práce vojáků a velmi si jí vážíme. Proto jsme už v minulosti podpořili Vojenský fond solidarity a nyní jsme do něj přispěli penězi získanými z dražby hodinek Prim vyrobených jednou z našich firem,“ okomentoval peněžní dar předseda představenstva CSG Aerospace Aleš Klepek.

csg

Vojenský fond solidarity vznikl jako společný projekt Ministerstva obrany České republiky a Charity Česká republika 9. března 2015. Impulsem pro zahájení této spolupráce bylo úmrtí pěti českých vojáků v Afghánistánu v důsledku útoku sebevražedného atentátníka v červenci 2014. Fond se soustředí na pomoc vojákům v činné službě a jejich rodinám v tíživých a mimořádných životních situacích, kdy je potřebná rychlá a pružná finanční pomoc.

csg

Holding CSG zastřešuje řadu firem, které jsou letitými partnery Armády České republiky v oblasti vývoje a dodávek nové techniky a technologií. Součástí holdingu je například automobilka Tatra Trucks, jejíž terénní vozidla slouží v armádě v celé řadě rolí, či výrobci pozemní vojenské techniky Excalibur Army a Tatra Defence Vehicle, která mimo jiné vyvíjí a vyrábí kolová obrněná vozidla na podvozku Pandur II CZ 8x8. Do holdingu patří i společnost Elton hodinářská, výrobce hodinek značky Prim.

O holdingu CZECHOSLOVAK GROUP
CZECHOSLOVAK GROUP (CSG) je holding navazující na tradici československého průmyslu. Podporuje rozvoj tradičních českých a slovenských společností, jež se věnují obranné i civilní průmyslové výrobě a obchodu. V podnicích začleněných do holdingu CSG, které vygenerovaly v roce 2019 tržby v hodnotě více jak 28,5 mld. Kč, pracuje více než 8200 zaměstnanců. Hlavními obory CSG jsou strojírenství, automobilový, železniční, letecký průmysl a obranný průmysl. S produkty společností CSG se lze díky silné proexportní orientaci holdingu setkat na všech kontinentech a počet jeho zákazníků se stále rozrůstá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český rozhlas: Radiožurnál a Radiožurnál Sport přinesou živé vysílání MS v ledním hokeji

7:23 Český rozhlas: Radiožurnál a Radiožurnál Sport přinesou živé vysílání MS v ledním hokeji

Od pátku 10. května do neděle 26. května nabídne Český rozhlas živé vysílání z mistrovství světa v l…