ČSZE a Grant Thornton a zahajují projekt EnergyCzech

10.11.2014 18:11

Energetika jako odvětví dlouhodobě čelí výrazným změnám a zvyšujícím se nárokům, například z pohledu přísnější regulace nebo rychlého rozvoje nových technologií, které s sebou nesou potřebu sledovat budoucí vývoj a strategicky uvažovat o těchto změnách.

ČSZE a Grant Thornton a zahajují projekt EnergyCzech
Foto: Azol s.r.o.
Popisek: Teplárna Opatovice

Právě proto se Český svaz zaměstnavatelů v energetice (ČSZE) a poradenská společnost Grant Thornton a rozhodly připravit dotazník, který má za cíl sledovat názory odborníků v energetice na to, jak se odvětví vyvíjí, jak reaguje na nové situace na trhu a se kterými riziky se potýká.

Svým zacílením a formou se jedná o unikátní projekt, který v České republice nemá obdoby. Soustředí se na energetiku novým úhlem pohledu, který se opírá přímo o postoje zkušených odborníků z předních energetických firem, nebo expertů předních vědeckých institucí v České republice.

„Prvotním impulzem pro přípravu projektu EnergyCzech byl fakt, že media pravidelně informují o nových nařízeních nebo změnách v energetice, ale málokdy jsou tyto zprávy doplněny názorem odborníků z energetické praxe.“ Komentuje důvody pro realizaci projektu EnergyCzech David Pirner, Managing partner Grant Thornton. 

Online dotazník je k dispozici do konce listopadu 2014 na internetové stránce www.energyczech.cz a se začátkem roku 2015 budou prezentovány jeho závěry v souborné zprávě na internetových stránkách www.csze.cz a v časopisu Energetika, mediálního partnera projektu.

O Českém svazu zaměstnavatelů v energetice

Český svaz zaměstnavatelů v energetice je dobrovolnou, nezávislou a otevřenou zájmovou organizací sdružující zaměstnavatele s více jak 20 tis. zaměstnanci v oblasti výroby a rozvodu elektrické energie, tepla a souvisejících oborů, včetně odborných škol zaměřených na energetiku i jiné právnické osoby podnikající v odvětví energetiky.

ČSZE pořádá pro své členské subjekty konference a semináře na téma: pracovně-právní vztahy, odborné vzdělávání, problematika daní a účetnictví, aktuální legislativa, problematika emisních škod, VEP, PCB, odpady a TP, problematika BOZP atd. Dále Svaz organizuje pro zaměstnance jeho členských subjektů vzdělávací akce k aktuálním problémům elektroenergetiky, teplárenství, těžby surovin a technického školství.

Svaz zpracovává odborné a argumentační materiály k obhajobě a prosazování oprávněných zájmů potřeb členských organizací, včetně překladů dokumentů EU, týkajících se energetiky. Organizuje vnitrosvazové připomínkové řízení k předloženým návrhům legislativních norem a k dalším dokumentům, které dále postupuje příslušným institucím.

Hlavním cílem činnosti ČSZE je přispívat k dobrému jménu české energetiky, chránit je, jakož i chránit zájmy a dobré jméno Svazu a jeho členů, zastupovat, prosazovat a obhajovat společné podnikatelské a zaměstnavatelské zájmy svých členů v dialogu s Parlamentem ČR, Vládou České republiky, politickými stranami a hnutími a dalšími národními a mezinárodními institucemi.

Český svaz zaměstnavatelů v energetice je taktéž od roku 1997 vydavatelem i nakladatelem recenzovaného neimpaktovaného časopisu ENERGETIKA, který vychází již od roku 1951. Tento odborný měsíčník, jenž je mediálním partnerem řady významných událostí zaměřených na oblast energetiky, se věnuje zejména následujícím tématům: energetické hospodářství, elektroenergetika, energetické strojírenství, nové technologie, obnovitelné zdroje energie, zásobování teplem, úspory energie, věda a výzkum, životní prostředí, legislativa apod.

O Grant Thornton

Grant Thornton International je šestou největší globální organizací firem poskytujících služby auditu, účetnictví, daňového poradenství a manažerského a transakčního poradenství. V Grant Thornton v současnosti pracuje přes 38 000 profesionálů, organizace působí ve více než 130 zemích světa a obrat členských firem přesáhl v roce 2013 4,5 miliardy USD.

Grant Thornton v České republice má nyní v kancelářích v Praze a Brně přes 100 zaměstnanců a obrat společností přesahuje 200 miliónů korun za rok. Mezi 700 klientů Grant Thornton patří i více než polovina CZECH TOP 100 firem a významných veřejných institucí.

Naším cílem je pomáhat dynamickým společnostem odhalit jejich potenciál růst.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Společnost Elektrárna Dukovany II obdržela doplněné nabídky od uchazečů na dostavbu

16:46 ČEZ: Společnost Elektrárna Dukovany II obdržela doplněné nabídky od uchazečů na dostavbu

Společnost Elektrárna Dukovany II (EDU II), stoprocentní dceřiná společnost ČEZ, obdržela doplněné n…