ČT: Přímý přenos inscenace Velvet Havel

30.08.2014 9:57

Unikátní přímý přenos provokativní hudební inscenace pražského Divadla Na zábradlí Velvet Havel zařadil ČT art u příležitosti svých prvních narozenin do programu v pondělí 1. září 2014. Od 20:15 mají diváci kulturního kanálu České televize možnost nahlédnout na Václava Havla a jeho dobu pohledem mladé generace. Pořad připravila Tvůrčí producentská skupina Kamily Zlatuškové z brněnského studia České televize, režie přenosu Radovan Síbrt.

ČT: Přímý přenos inscenace Velvet Havel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

Hudebně divadelní projekt Miloše Orsona Štědroně Velvet Havel originálním a vtipným způsobem nabourává pomník největšího Čecha naší novodobé historie, Václava Havla. Autor vychází z řady autentických dobových materiálů a nejnovější faktografické literatury.

Představení začíná koncem příběhu: Václavovi na márách gratuluje za vydařený pohřeb jeho strýček Miloš a nabízí mu umělecké ztvárnění jeho vlastního života. Filmový magnát Miloš Havel tak i nadále funguje jako elegantní průvodce inscenací. Bez chronologického řádu inscenace vrství scénky opírající se jak o reálné události, tak o zcela fiktivní nereálné výjevy. Se střídáním jednotlivých čísel se mění i hudební motivy, rozkročené mezi rapem a swingem. Jde o osobitý generační pohled a zároveň o provokativní počin, který potěší, a možná i popudí ty, kteří Václava Havla bezmezně milují, tak i ty, kteří mu neumí přijít na jméno.

Hrají Petr Jeništa, Miloslav König, Marie Spurná, Anežka Kubátová, Natália Drabiščáková, režie divadelního představení Jan Frič.

Stopáž televizního přenosu: 85 minut.

Kulturní kanál České televize se divákům poprvé přihlásil 31. srpna 2013. Jeho vznik inicioval generální ředitel České televize Petr Dvořák jako jednu z priorit dlouhodobé strategie proměny veřejnoprávní televize.  

Hana Orošová, tisková mluvčí TS Brno

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká televize

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Žádost o důchod s detektivní zápletkou - šetření až do složek StB

16:46 Ombudsman: Žádost o důchod s detektivní zápletkou - šetření až do složek StB

Šetření v případě českého seniora žijícího v USA se změnilo v pátrání po důkazech, které by České sp…