ČT: Renčův Sebemilenec soutěží v Denveru

13.09.2014 15:10

Psychodrama natočené podle knihy spisovatelky Simony Monyové Sebemilenec získal další festivalovou nominaci. Film, který v brněnském studiu České televize natočil režisér Filip Renč se Simonou Stašovou v hlavní roli, bude soutěžit na 37. ročníku filmového festivalu v americkém Denveru. Koná se od 12. do 23. listopadu 2014.

ČT: Renčův Sebemilenec soutěží v Denveru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

Drsný příběh o lásce, strachu ze samoty a citovém vydírání odkrývá svět domácího násilí a zdánlivě nepochopitelné závislosti zralé ženy na násilnickém typu muže. Ve filmu exceluje Simona Stašová, jejího partnera hraje Jaromír Dulava.  Scénář napsali Eva Papoušková s Filipem Renčem. Autoři se kromě knížky nechali inspirovat i tragickým osudem samotné spisovatelky Simony Monyové.

Film vypráví o majitelce psího hotelu.  Veselé, nezávislé, ale opuštěné Libuši vstoupí do života sympatický Ota. Z pozorného a laskavého partnera se však brzy změní v tyrana.
Výkon herečky Simony Stašové v Sebemilenci ocenili nejen diváci při televizní premiéře, ale letos na jaře i porotci filmového festivalu v Tiburonu v San

Francisku. Udělili jí cenu za nejlepší ženský herecký výkon.

Sedmatřicátý ročník filmového festivalu v Denveru se koná od 12. do 23. listopadu 2014.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká televize

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Žádost o důchod s detektivní zápletkou - šetření až do složek StB

16:46 Ombudsman: Žádost o důchod s detektivní zápletkou - šetření až do složek StB

Šetření v případě českého seniora žijícího v USA se změnilo v pátrání po důkazech, které by České sp…