ČT: Úspěchy českého biatlonu poutají diváky

27.01.2015 19:59

Nedělní biatlonová štafeta žen se stala nejsledovanějším biatlonovým přenosem závodů Světového poháru v historii ČT. Zisk stříbrných medailí českých biatlonistek vidělo průměrně 705 tisíc diváků a tedy 27 % všech, kteří se v neděli odpoledne dívali na televizi. Dopolední štafeta mužů pak byla historicky druhým nejúspěšnějším přenosem Světového poháru.

ČT: Úspěchy českého biatlonu poutají diváky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

„Spolu se zvyšující se atraktivitou biatlonu u české veřejnosti stoupá i zájem diváků. Sledovanost jednotlivých podniků Světového poháru od nového roku kontinuálně roste. Zatímco závody v Oberhofu zpočátku ledna sledovalo průměrně tři sta pět tisíc diváků, v Ruhpoldingu jich bylo již tři sta devadesát tisíc a tento víkend v Anterselvě dokonce čtyři sta devadesát pět tisíc. Průměrná sledovanost biatlonu se zvyšuje i v mezisezónním srovnání,“ komentuje vedoucí Výzkumu programu a auditoria České televize Renata Týmová.

Nedělní přenos ženské štafety sledovalo v průměru 705 tisíc dospělých diváků. Štafetu mužů vidělo 519 tisíc diváků (při podílu na publiku 23,8 %).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká televize

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…