ČVUT: Fakulta dopravní hostí 4. valné shromáždění EIT Urban Mobility

24.08.2019 15:21

Hlavní akce - 4. Valné shromáždění EIT Urban Mobility se uskuteční ve středu 4. září 2019, od 9:00 do 12:30 hodin, za účasti cca 150 zástupců více než 80 partnerů z celé Evropy a Izraele.

ČVUT: Fakulta dopravní hostí 4. valné shromáždění EIT Urban Mobility
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT, logo.

Přítomna bude také Dr. Maria Tsavachidis, CEO, EIT Urban Mobility, zástupci EIT z Budapešti a pozváni jsou také vrcholní představitelé českých partnerů – p. Bernhard Maier, CEO, ŠKODA AUTO, MUDr. Zdeněk Hřib, primátor, Praha, doc. RNDr. Jiřina Vejnarová, CSc., ředitelka, Ústav teorie informace a automatizace AV ČR, doc. RNDr. Vojtěch Petráček, CSc., rektor ČVUT v Praze a doc. Ing. Pavel Hrubeš, Ph.D., děkan Fakulty dopravní ČVUT. V případě zájmu a dohody bude možné s těmito představiteli provést krátký rozhovor, resp. sledovat jejich vystoupení v rámci Valného shromáždění EIT Urban Mobility.

Evropský inovační a technologický institut (EIT) usiluje prostřednictvím EIT Urban Mobility o řešení aktuálních výzev v oblasti městské mobility. V městských oblastech žije 70 % Evropanů a městská mobilita je zdrojem 40 % veškerých emisí CO2 ze silniční dopravy. Dopravní zácpy, k nimž často dochází ve městech a jejich okolí po celé Evropě, způsobují každoročně náklady ve výši téměř 100 miliard EUR, čili 1 % HDP EU.

Paní Maria Tsavachidis, výkonná ředitelka znalostního a inovačního společenství (KIC) EIT Urban Mobility, to komentuje následovně: „Současný model mobility zkrátka není udržitelný. Abychom jej změnili, potřebujeme vyřešit celou řadu klíčových výzev – dopravní zácpy, udržitelný růst měst a ekologicky účinnou dopravu. Musíme tak učinit nyní, začít ve velkém měřítku zavádět technologie a vyvíjet tlak na změnu regulace a infrastruktury. Občané musí dostat příležitost se vyjádřit a hrát aktivní roli v proměně ekosystému městské mobility při společném zkoumání inovativních řešení. Chceme, aby veřejný prostor znovu sloužil tomu, co staří Řekové nazývali ,agora‘: životu, práci a setkávání. Právě toho má dosáhnout znalostní a inovační společenství EIT Urban Mobility – aby se občanům v našich městech lépe žilo.“

Další informace naleznete na adresách ZDE, ZDE a na twitterových účtech @EITeu, @EITUrbanMob

České vysoké učení technické v Praze patří k největším a nejstarším technickým vysokým školám v Evropě. V současné době má ČVUT osm fakult (stavební, strojní, elektrotechnická, jaderná a fyzikálně inženýrská, architektury, dopravní, biomedicínského inženýrství, informačních technologií) a studuje na něm přes 18 500 studentů. Pro akademický rok 2018/19 nabízí ČVUT svým studentům 252 akreditovaných studijních programů v českém jazyce a 83 v cizím jazyce. ČVUT vychovává odborníky v oblasti techniky, vědce a manažery se znalostí cizích jazyků, kteří jsou dynamičtí, flexibilní a dokáží se rychle přizpůsobovat požadavkům trhu. ČVUT v Praze je v současné době na následujících pozicích podle žebříčku QS World University Rankings, který hodnotil 1620 univerzit po celém světě. V celosvětovém žebříčku QS World University Rankings je ČVUT na 498. místě a na 9. pozici v regionálním hodnocení „Emerging Europe and Central Asia“. V rámci hodnocení pro „Engineering – Civil and Structural" je ČVUT mezi 151.–200. místem, v oblasti „Engineering – Mechanical“ na 201.–250. místě, u „Engineering – Electrical“ na 201.–250. pozici. V oblasti „Physics and Astronomy“ na 201. až 250. místě, „Natural Sciences“ jsou na 283. příčce. V oblasti „Computer Science and Information Systems" je na 251.–300. místě, v oblasti „Mathematics“ a „Material Sciences“ na 301.–350 místě a v oblasti „Engineering and Technology“ je ČVUT na 256. místě. Více informací najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Novela atomového zákona pomůže urychlit výstavbu nových jaderných bloků

10:17 Úřad vlády: Novela atomového zákona pomůže urychlit výstavbu nových jaderných bloků

Rychlejší výstavba nových jaderných bloků a také snazší povolovací procesy při zavádění malých modul…