ČVUT a Samsung Electronics Czech and Slovak podepsaly Memorandum o spolupráci

12.12.2014 7:33

České vysoké učení technické v Praze a společnost Samsung Electronics Czech and Slovak, s.r.o., podepsaly dne 11. 12. 2014 Memorandum o spolupráci. V prostorách ČVUT bude vybudována digitální laboratoř sloužící jako vzdělávací a inovační centrum informačních a komunikačních technologií.

ČVUT a Samsung Electronics Czech and Slovak podepsaly Memorandum o spolupráci
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT

Memorandum o dlouhodobé spolupráci podepsali rektor ČVUT prof. Petr Konvalinka a prezident prestižní společnosti Samsung Electronics Czech and Slovak, s.r.o., pan Daewon Kim. V první fázi naplňování Memoranda bude v prostorách ČVUT vybudována digitální laboratoř sloužící jako vzdělávací a inovační centrum informačních a komunikačních technologií koordinované ČVUT a společností Samsung.

Slavnostního aktu se za společnost Samsung zúčastnila paní Zuzana Zelenická, Corporate Citizenship Manager, a pan Jiří Mrózek, EBT Sales. ČVUT bylo mj. zastoupeno iniciátory této myšlenky prof. Borisem Šimákem, vedoucím katedry telekomunikační techniky Fakulty elektrotechnické ČVUT, a prof. Vladimírem Maříkem, ředitelem Českého institutu informatiky, robotiky a kybernetiky (CIIRC).

Jedním z hlavních důvodů vybudování společné laboratoře společnosti Samsung a ČVUT je vytvoření společné platformy pro studenty ČVUT za účelem nalezení společných výzkumných témat a jejich začlenění do výzkumných a technologických projektů společnosti Samsung. Multifunkční centrum umožní studentům rozšířit své vzdělání v oblasti digitálních informačních a komunikačních technologií, a zvýšit si tak svou hodnotu na trhu práce v této oblasti.

Cílem projektu je:

- umožnit studentům a vyučujícím přístup k nejnovějším technologiím prostřednictvím technologických zařízení Samsung
- zvýšit konkurenceschopnost studentů na trhu práce v oblasti softwarového vývoje a aplikací prostřednictvím specializovaných kurzů a bakalářských či doktorandských prací
- podpořit výzkum, obzvláště na úrovni doktorandského studia
- rozšířit technické vzdělání studentů pomocí školení a workshopů vedených domácími i zahraničními experty a vývojáři softwaru společnosti Samsung
- podpořit vznik start-upových projektů studentů pomocí smart technologií, mentoringu a finanční podpory
- zkvalitnit digitální informační a komunikační znalosti středoškolských učitelů prostřednictvím specializovaných školení a kurzů.

Cílovou skupinou projektu jsou studenti a doktorandi ČVUT a vysokoškolští a středoškolští učitelé. Multifunkční laboratoř bude také sloužit pro výzkumné účely pracovníků ČVUT a dále pro prezentace, školení, konference zaměřené na rozvoj technických znalostí, školení učitelů a showroom pro praktickou ukázku práce, výuky a studia nejnovějších „chytrých“ technologií.

Společnost Samsung naváže na již probíhající spolupráci s eClubem, prestižním akcelerátorem start-upových firem ČVUT, podporovaným Nadací ČVUT Media Lab, a vyhlásí cenu společnosti Samsung pro studenty za nejlepší podnikatelský záměr a specifickou aplikaci. Snahou bude propagace a efektivní podpora studentských nápadů pro snadnější vznik start-upových firem.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

20:48 SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

Ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv se 1. května 2024 stal MUDr. Tomáš Boráň. Na základě vý…