ČVUT nabízí nový bakalářský studijní program pro studium při zaměstnání

02.08.2016 7:34

Od 1. srpna se mohou zájemci o kombinovanou formu bakalářského studia hlásit do nově akreditovaného programu Fakulty elektrotechnické Českého vysokého učení technického v Praze: Elektrotechnika, elektronika a komunikační technika. Program je zaměřený na vysokoškolské vzdělávání odborníků z praxe.

ČVUT nabízí nový bakalářský studijní program pro studium při zaměstnání
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT

Koncept studijního programu vychází z dlouhodobých zkušeností vzdělávání na Fakultě elektrotechnické ČVUT v Praze a z poptávky průmyslových partnerů fakulty.

Ti stále častěji poukazují na nedostatek kvalifikovaných odborníků na tuzemském pracovním trhu. Z tohoto důvodu byl akreditovaný nový studijní program, který má poskytovat vyvážené základní teoretické a praktické znalosti v oblastech elektroniky, telekomunikací, sdělovací a audiovizuální techniky a silnoproudé elektrotechniky v kombinaci s ekonomicko-manažerskými znalostmi.

Garant programu, prof. Miroslav Husák, o studiu říká: „Chtěli bychom vychovat novou generaci odborníků, kteří se uplatní při vývoji, výrobě, provozu, údržbě technologií, budou schopni řídit sofistikované výrobní procesy, implementovat nové materiály a respektovat stále rostoucí požadavky na ekologické parametry procesů a výrobků.“ A dodává: „Na tvorbě programu se podíleli odborníci z oblasti elektrotechniky, elektroniky a komunikační techniky naší fakulty s cílem nabídky komplexního elektrotechnického vzdělání. Výuka bude zajišťována formou celodenních bloků, konajících se jednou za dva týdny, pro odborné předměty budou připraveny audiovizuální materiály usnadňující vlastní studium a efektivnější vnímání odborných znalostí.“

Další informace o programu Elektrotechnika, elektronika a komunikační technika naleznete na webové stránce zde.

Na Fakultu elektrotechnickou ČVUT v Praze se do 2. září lze také hlásit k prezenčnímu studiu v programech Elektrotechnika, energetika a management, Elektronika a komunikace, Otevřená informatika, Otevřené elektronické systémy a Softwarové inženýrství a technologie (bakalářský program též v kombinované formě). Více informací naleznete na zde.

Pro zájemce o studium i pro již zapsané studenty připravila fakulta výukové a seznamovací kurzy. Podrobnější informace jsou k dispozici na stránce zde.

Velice oblíbený se také stal videokurz matematiky na fakultním kanále YouTube.

České vysoké učení technické v Praze patří k největším a nejstarším technickým vysokým školám v Evropě. V současné době má ČVUT osm fakult (stavební, strojní, elektrotechnická, jaderná a fyzikálně inženýrská, architektury, dopravní, biomedicínského inženýrství, informačních technologií) a studuje na něm přes 21 000 studentů. Pro akademický rok 2016/17 nabízí ČVUT svým studentům 119 studijních programů a v rámci nich 442 studijních oborů. ČVUT vychovává moderní odborníky, vědce a manažery se znalostí cizích jazyků, kteří jsou dynamičtí, flexibilní a dokáží se rychle přizpůsobovat požadavkům trhu. V roce 2015 se ČVUT umístilo v hodnocení QS World University Rankings, které zahrnuje více než 4200 světových univerzit, ve skupině univerzit na 451 – 460. místě. V oblasti „Civil and Structural Engineering" bylo ČVUT hodnoceno na 51. – 100. místě, v oblasti  „Mechanical Engineering“ na 101. – 150. místě, v oblasti  „Computer Science and Information Systems" a „Electrical Engineering“ na 151. – 200. místě, a stejně tak i v oblastech „Mathematics“ a „Physics and Astronomy“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

20:48 SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

Ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv se 1. května 2024 stal MUDr. Tomáš Boráň. Na základě vý…