ČZU: Maminky na mateřské studují přes internet

13.05.2015 9:14

Poskytnout adekvátní odpověď na potřeby žen na mateřské a rodičovské dovolené, které se vrací na trh práce, je posláním projektu s názvem „Efektivní návrat ekonomicky vzdělaných žen na trh práce po rodičovské dovolené 2015“ (č. CZ.2.17/2.1.00/37191).

ČZU: Maminky na mateřské studují přes internet
Foto: ČZU
Popisek: ČZU

Projekt byl zahájen v lednu 2015 a realizuje jej Česká zemědělská univerzita v Praze, Provozně ekonomická fakulta, Katedra informačních technologií ve spolupráci s dalšími odbornými katedrami PEF. Projekt je podpořen Evropským sociálním fondem, Operačním programem Praha – Adaptabilita.

Ženy, které se vrací po mateřské či rodičovské dovolené na pracovní trh, potřebují získat orientaci v nejnovějších informacích z oboru, prokázat zaměstnavateli aktivitu při návratu na trh práce a mít možnost studovat v takové formě, která je časově a obsahově flexibilní, aby mohly sladit péči o rodinu a studium zároveň.

Odpovědí na tyto potřeby je vzdělávání přes internet, které se skládá z šesti on-line kurzů: 1. Účetnictví a daně, 2. Informatika, 3. Pracovní právo, 4. Komunikace a sebeprezentace, 5. Anglický jazyk, 6. Podnikání – založení firmy. Součástí kurzů jsou multimediální materiály.

„Cílem je, aby ženy našly zaměstnání, které odpovídá jejich kvalifikaci, schopnostem a dovednostem. Tím dojde ke zvýšení rentability prostředků, které do jejich vzdělání vložila jak společnost, tak ony samy,“ říká manažerka projektu Ing. Martina Konečná.

Vzdělávací kurzy jsou určeny ženám na mateřské/rodičovské dovolené, případně do dvou let od jejího skončení nebo pro rodiče samoživitele s dětmi do 15 let věku, kteří prokáží vazbu na hl. m. Praha (bydliště, zaměstnání, studium). Projekt je zaměřen také na muže v obdobné situaci.

Účast v projektu je pro uvedenou cílovou skupinu zdarma. Účastnice si samy volí vzdělávací kurzy, které vyhovují jejich potřebám. Mohou studovat všechny, ale také třeba jen jeden z nich. Protože jsou kurzy on-line, organizace studijního času je zcela na účastnicích, podle jejich aktuálních možností. Na konci každého kurzu je závěrečným test, po jeho úspěšném složení získají certifikát ČZU v Praze. K 11. květnu 2015 studuje přes internet již více jak 80 maminek.

Projekt bude ukončen 31. října 2015, všichni přihlášení však budou moci dále studovat.

Více informací o projektu naleznete na www.evyna.cz.

ČZU je třetí největší univerzitou v Praze. Spojuje v sobě stoletou tradici s nejmodernějšími technologiemi, progresivní vědou a výzkumem v oblasti zemědělství, lesnictví, ekologie, technologií a techniky, ale i s ekonomikou a řízením. Moderně vybavené laboratoře se špičkovým zázemím včetně školních podniků umožňují vynikající vzdělávání s možností osobního růstu a zapojení do vědeckých projektů doma i v zahraničí. ČZU zajišťuje kompletní vysokoškolské studium, letní školy, speciální kurzy, univerzitu třetího věku. V roce 2013 ČZU uspěla v soutěži Českých 100 nejlepších v příslušné oborové kategorii a také získala prestižní ocenění ECTS Label.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…