Canon Europe podporuje výpravu WWF International k Laptěvovu moři na Sibiři

13.08.2013 15:49

Canon Europe, světový lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, sponzoruje expedici Světového fondu na ochranu přírody (WWF) k Laptěvovu moři na Sibiři. Činí tak jako partner pro zachycení ochrany přírody WWF. Jde o druhou arktickou expedici WWF v posledních 12 měsících, navazující na úspěšnou studijní cestu “Plavba do Siku – Cesta do posledního ledového prostoru”, jež se uskutečnila v létě roku 2012.

Canon Europe podporuje výpravu WWF International k Laptěvovu moři na Sibiři
Foto: Canon
Popisek: Canon

Světový fond na ochranu přírody plánuje vést expedici na poloostrov Taimyr, ležící v moři Laptěvů. Jedná se o jednu z nejméně prozkoumaných oblastí ruské Arktidy. Výprava má být uskutečněna od 13. – 26. srpna. Cílem cesty je pomocí sběru genetického materiálu zjistit, zda jsou populace mrožů a ledních medvědů, žijící v Laptěvově moři, příbuzné se sousedními populacemi. Díky odpovědi na tuto otázku bude možné vyvinout účinné systémy monitorování stavů obou druhů, a zajistit tak potřebná opatření k jejich ochraně.

Vedle vědců bude na palubě ruský fotograf  Alexey Ebel, který se zabývá fotografováním divoké přírody a zachytí příběh celé expedice prostřednictvím fotoaparátu a objektivů společnosti Canon, která jej sponzoruje.

„Jsme hrdí na nejnovější kapitolu našeho partnerství a podporu WWF International během této arktické mise,” komentoval Cyp da Costa, ředitel pro komunikaci značky, Canon Europe. „Zobrazování má ve vědeckém výzkumu důležitou úlohu, během expedice v Laptěvově moři pomohou zobrazovací zařízení a odborné znalosti Canon ke zvýšení povědomí o stavu životního prostředí a změn klimatu.”

Clive Tesar, vedoucí oddělení pro komunikaci a vnější vztahy, Globálního arktického programu WWF, poznamenal: „Podpora společnosti Canon je pro nás nezbytná při rozluštění záhady, zda jsou zvířata v Laptěvově moři příbuzná s okolní populací. Je to také skvělá příležitost, jak sdílet fotografie a videa z této téměř neznámé části naší planety a ukázat reálnou část Arktidy lidem z celého světa.”

Canon Europe je stálým partnerem WWF International od roku 1998. Toto dlouholeté partnerství prokazuje odhodlání společnosti Canon Europe, podporovat myšlenky udržitelné budoucnosti, kde lidé žijí lidé v harmonii s přírodou. Partnerství zahrnuje podporu celé řady aktivit jako jsou arktické expedice, WWF-Canon Photo Global Network či fotografická školení pro zaměstnance WWF.

O WWF

WWF je jednou z největších a nejrespektovanějších nezávislých organizací na ochranu životního prostředí, má téměř pět milionů příznivců a globální síť aktivní ve více než 100 zemích světa. Posláním WWF je zastavit degradaci přirozeného zemského prostředí a budovat budoucnost, v níž lidé žijí v harmonii s přírodou, chtějí zachovat světovou biologickou rozmanitost a zajistit využívání obnovitelných přírodních zdrojů k podpoře snížení znečištění a nehospodárné spotřeby.
www.panda.org

O společnosti Canon Europe

Společnost Canon Europe je dceřinou společností japonské společnosti Canon Inc., předního světového inovátora a poskytovatele fotografických a zobrazovacích technologií.

Společnost Canon, Inc., byla založena v roce 1937 a již více než 70 let úspěšně působí v oblasti výzkumu a vývoje optických systémů. Canon v minulém roce slavil padesáté výročí své obchodní přítomnosti v Evropě.

Další informace o společnosti Canon Europe jsou k dispozici na webové adrese  www.canon-europe.com.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zdravotnictví: Pojišťovny nemají možnost samy určovat, v jaké výši přípravek uhradí

19:15 Ministerstvo zdravotnictví: Pojišťovny nemají možnost samy určovat, v jaké výši přípravek uhradí

Ministerstvo zdravotnictví se důrazně ohrazuje proti fakticky chybnému článku Veroniky Rodriguez na …