Celní správa ČR nepolevuje v kontrolách

19.04.2020 15:30

Téměř tři stovky celníků stále slouží v hlídkách na hraničních přechodech. Ti jsou během nouzového stavu v postavení příslušníků policie. Jejich činnost při ochraně hranic se zaměřuje především na kontrolu dokladů a povolení u osob překračujících hranici.

Celní správa ČR nepolevuje v kontrolách
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Ve vnitrozemí se pak celníci soustředí na kontroly přepravovaného zboží. K tomuto účelu využívají také velkokapacitního mobilního rentgenu, případně mobilní laboratoře pro rozbor přepravovaných látek.

Díky mimořádnému nasazení se v minulém měsíci podařily záchyty například 525 kg masa na výrobu kebabu, nepovoleného vývozu 520 ampulí léčivého přípravku Depo-Medrol nebo téměř 150 litrů desinfekce označené jako destilovaná voda.

Dohledové skupiny také kontrolují dodržování nařízení vlády o uzavření vybraných provozoven. Jedná se zejména o kasina, herny a tržnice.

Do pátku Celní správa ČR také umožnila denaturaci bezmála 10 milionů litrů lihu určeného pro výrobu desinfekčních prostředků a ve zrychleném řízení odbavila přes čtyřicet letů přivážejících ochranné prostředky pro boj s epidemií koronaviru, a to i o víkendech a svátcích. Celkem se jedná o více než 315 tun roušek, respirátorů, ochranných obleků, brýlí atd.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČSÚ: Domácnosti vodou nadále šetří, v průmyslu její spotřeba mírně roste

11:44 ČSÚ: Domácnosti vodou nadále šetří, v průmyslu její spotřeba mírně roste

Češi v roce 2023 denně spotřebovali v průměru téměř 87 litrů vody, což bylo o zhruba tři litry méně …