Celní správa: Dopravu u obce Sadová regulovali nelegálně zaměstnaní cizinci

22.09.2019 20:51

Královéhradečtí celníci vyráží na kontroly do terénu nejen za subjekty, které si vytipují vlastní vyhledávací činností, ale věnují se také podnětům, jež jim nabízí veřejnost.

Celní správa: Dopravu u obce Sadová regulovali nelegálně zaměstnaní cizinci
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

V minulých dnech přijali telefonní hovor od nespokojeného řidiče čekajícího v téměř hodinové koloně před obcí Sadová, kde probíhá rekonstrukce vozovky. Upozornil na komunikaci s mladými lidmi, kteří zde řídili dopravu, a jeho slovům údajně nerozuměli. Pojal podezření o jejich nelegálně vykonávané práci a rozhodl se proto kontaktovat celníky.

Celníci, zabývající se nelegální zaměstnaností, jeho podnět prověřili. Proudy automobilů, které zde v obou směrech po E 442 kyvadlově plynuly, regulovali muž a žena (24 a 23 let) ukrajinské státní příslušnosti. V rámci kontroly celníci zjistili, že skutečně nedisponují platnými pracovními povoleními vydanými českými úřady.

Následně po provedení nezbytných úkonů příslušníci celní správy předají případ k zahájení správního řízení Oblastnímu inspektorátu práce pro Královéhradecký a Pardubický kraj. Českému zaměstnavateli, který si Ukrajince na řízení provozu najal, hrozí pokuta až do výše deseti milionů korun. Cizincům hrozí vyhoštění z České republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ Akademie zájemcům v Brně poradí s úsporami energií

11:46 ČEZ Akademie zájemcům v Brně poradí s úsporami energií

Dozvědět se o možnostech, jak co nejlépe ušetřit za energie, zkonzultovat pořízení fotovoltaiky či t…