Celní správa: Služební pes Stuart objevil pašované cigarety

15.11.2020 22:45

?Ve čtvrtek 12. listopadu během dopolední směny si celníci z oddělení mobilního dohledu vytipovali ke své kontrole dodávkové vozidlo Mercedes Benz stříbrné barvy s britskými registračními značkami. Za dodávkou byl ještě připojen přívěs, který měl rumunskou registrační značku. Ve vozidle cestovaly tři osoby, konkrétně se jednalo o dva muže (26 let a 53 let) a jednu ženu (18 let).

Celní správa: Služební pes Stuart objevil pašované cigarety
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Kontrolou vozidla a zavazadlového prostoru bylo zjištěno, že se uvnitř nachází téměř sedm tisíc kusů cigaret nejrůznějších značek, např. Kent, Pall Mall nebo Winston, opatřených rumunskou tabákovou nálepkou. Kartony cigaret byly uloženy jednak v batohu a tašce na zadních sedačkách a dále další kartony byly důmyslně ukryty v prostoru za zadními sedačkami a také pod sedadlem řidiče.

Velkým pomocníkem celníků byl v té chvíli služební pes Stuart, specialista na vyhledávání cigaret a tabákových výrobků, který obě tajné skrýše označil.

Každá osoba pohybující se po Evropské unii může přepravovat 800 kusů cigaret, tímto byl limit jednoznačně překročen a únik na spotřební dani a DPH je více než 20 tisíc korun. Celníci veškeré zboží zajistili a celý případ se bude dále šetřit ve správním řízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…