Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16.04.2024 16:05 | Tisková zpráva

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústečtí celníci v dodávce při silniční kontrole.

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo
Foto: Celní správa
Popisek: Celní správa

Mobilní hlídka ústeckých celníků si v uplynulých dnech vytipovala na dálnici D8 u Lovosic ke kontrole malé nákladní vozidlo Mercedes Benz, českého dopravce.

Při kontrole nákladového prostoru celníci nalezli v papírových krabicích různé druhy masných výrobků. Vizuální kontrolou jevilo maso známky lehkého rozmrazení, a i pocitová teplota byla mnohem vyšší, než uváděl výrobce produktů na obalech. Vozidlo bylo sice vybaveno chladírenským zařízením, přepravní teplota uvnitř nákladového prostoru ale dodržena nebyla. K nákladu řidič ještě uvedl, že zboží naložil v Praze a má ho rozvést do Ústí nad Labem, Teplic a Bíliny.

Vzhledem k důvodnému podezření, že byly produkty převáženy v nevhodných podmínkách, informovali celníci o nálezu Státní veterinární správu. Krajští Inspektoři na místě určili, že se jedná o 416 kg kuřecího masa, 22,5 kg kachního masa, 23 kg krevet, 2,64 kg tuňáka a 2,5 kg krevetových knedlíčků.

Jelikož produkty živočišného původu, u nichž je významně přerušený chladírenský řetězec, nelze považovat za bezpečné, inspektoři rozmrazené výrobky znehodnotili barvivem a nařídili jejich likvidaci v asanačním podniku. S dopravcem bude také zahájeno správní řízení a bude mu uložena sankce za porušení předpisů.    

Obdobný záchyt si ústečtí celníci připsali již koncem února. Ani tehdy se živočišné produkty převážené v nevhodných podmínkách do prodeje a ke konečným spotřebitelům nedostaly. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Pomoc obětem diskriminace je společný cíl ombudsmana i nevládních organizací

19:02 Ombudsman: Pomoc obětem diskriminace je společný cíl ombudsmana i nevládních organizací

Nevládní organizace pomáhají Romům, lidem s postižením, samoživitelkám nebo seniorům. Ombudsman prot…