Celní správa: Celníci na Vysočině zajistili bulharské cigarety

05.04.2024 13:04 | Tisková zpráva

Z Bulharska nelegálně přepravované cigarety vypátrali pracovníci mobilního dohledu Celního úřadu pro Kraj Vysočina v konstrukčních dutinách dveří dodávkového vozidla.

Celní správa: Celníci na Vysočině zajistili bulharské cigarety
Foto: Celní správa
Popisek: Celní správa

Krátce před půlnocí z úterý na středu si na dálnici D1 vytipovali ke kontrole dodávkové vozidlo s bulharskou registrační značkou, které následně zastavili na přilehlém parkovišti Pávov na 111. kilometru ve směru na Prahu. Čtyři občané bulharské státní příslušnosti cestovali do Německa a na dotaz hlídky, zda převáží nějaké cigarety, nebo alkohol, řidič odpověděl, že každá osoba veze povolené čtyři kartony cigaret pro vlastní spotřebu.

Při ohledání prostoru pro cestující a zavazadlového prostoru žádné cigarety ani lihoviny nalezeny nebyly, pouze větší množství potravin. Důslední celníci ovšem pokračovali v kontrole konstrukčních dutin vozidla a v levých zadních dveřích objevili kartóny cigaret, které byly zakryty polstrováním. Hlídka pojala podezření, že takto ukryté budou i v ostatních konstrukčních dutinách, přistoupila k demontáži a odhalila úkryty cigaret také v dalších dveřích vozidla.

Celkem se jednalo o 34 kartonů cigaret různých velikostí, druhů a značek, které byly opatřeny bulharskou tabákovou nálepkou. K cigaretám se přihlásila spolujezdkyně řidiče, která celníkům nedokázala předložit doklad prokazující zdanění tabákových výrobků. V takovém případě nahlíží zákon na cigarety jako na neznačené a ty jsou proto celní správou zajištěny. Dojde k propadnutí zboží, viník bude muset v tomto případě uhradit vyměřenou spotřební daň ve výši 27 tisíc korun a k tomu mu bude uložena sankce za přestupek proti nakládání s tabákovými výrobky, které nejsou značeny platnou tabákovou nálepkou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

20:48 Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

Ministerstvo spravedlnosti dnem 30. dubna 2024 vyhlašuje veřejné konzultace k přípravě nového Akčníh…