Celníci zajistili padělky paštik

11.03.2017 11:18

V prvních březnových dnech uskutečnily dva celní úřady koordinovanou kontrolní akci zaměřenou na vymáhání práv duševního vlastnictví. Pracovníci Celních úřadů pro Olomoucký a Liberecký kraj zadrželi celkem 73 767 kusů paštik a masných výrobků, jejichž označení a charakter odpovídá ochranným známkám a průmyslovým vzorům MÁJKA, MORCA DELLA a PALI českého výrobce. Podezřelá komodita byla skladována na 23 paletách původem z Evropské unie.

Celníci zajistili padělky paštik
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Pokud by bylo zboží uvedeno na trh, mohla by vzniknout majitelům práv duševního vlastnictví škoda v celkové hodnotě 1 358 168 korun. Zničení zboží, nebo další postup se budou odvíjet od výsledku jednání vlastníka duševních práv, nebo z rozhodnutí soudu o porušení práva duševního vlastnictví. 

Celní orgány aktivně spolupracují s držiteli práv duševního vlastnictví a zmíněná kontrolní akce se uskutečnila na základě podnětu jednoho z nich.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

22:12 DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

Ve čtvrtek 9. května 2024 uplyne 50 let od slavnostního zahájení provozu první trasy metra v Praze. …