Cena za nejlepší rekonstrukci putuje do Brandýsa nad Labem

31.03.2015 10:42

Státní fond rozvoje bydlení udělil cenu Projekt roku 2014, o kterou se mohou již druhým rokem ucházet všichni příjemci podpory z programu Panel 2013+. Vítězem se stalo SVJ Kralupská v Brandýse nad Labem.

Cena za nejlepší rekonstrukci putuje do Brandýsa nad Labem
Foto: Státní fond rozvoje bydlení
Popisek: Státní fond rozvoje bydlení, logo

Sdružení vlastníků jednotek Kralupská v Brandýse nad Labem získalo od SFRB nízkoúročený úvěr z programu Panel 2013+ ve výši 6,4 mil. Kč. Prostředky byly investovány do opravy a zateplení obvodového pláště, sanace základů a hydroizolace, opravy lodžií a balkonů včetně zábradlí, výměny oken, opravy a zateplení střechy, opravy hromosvodů a opravy vnitřních stěn a stropů panelového domu. Úvěr má splatnost 14 let a po celou dobu má od SFRB fixovaný úrok ve výši 1,75 p.a. V domě je 48 bytových jednotek a výše splátky na jeden byt vychází na necelých 1000 Kč měsíčně.

Výběrová komise SFRB postupovala podle jasných kritérií. „Projekt musí být realizován v hodnoceném roce, což znamená, že se musí stihnout vše od podání žádosti po kolaudační rozhodnutí,“ vysvětluje ředitelka SFRB Eva Helclová. „Při výběru se hodnotí kvalita, rozsah a komplexnost opravy a modernizace, dosažená třída energetické náročnosti budovy a součinnost žadatele při vyřizování žádosti, čerpání úvěru a provádění kontrol.“

Plaketu za nejlepší Projekt roku 2014 převzal předseda SVJ Kralupská Zdeněk Materna. „Spolupráce se SFRB byla vynikající. Musím přiznat, že si nevzpomínám na jedinou potíž či nesrovnalost, kterou bychom nebyli schopni okamžitě vyřešit. Pokud jako investor postupujete správně a se svým partnerem, v tomto případě se SFRB, pravidelně komunikujete, vaše spolupráce bude fungovat výborně, “ hodnotí Zdeněk Materna.

Co je Panel 2013+?

Jedná se o úvěrový program pro vlastníky bytových domů na opravy a modernizace. Mezi jeho hlavní výhody patří nízká úroková sazba, fixace po celou dobu splácení, splatnost až 30 let. Rozpočet pro rok 2015 je 600 mil. Kč. Více informací o programu Panel 2013+ a dalších realizovaných projektech naleznete na www.sfrb.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…