Česká obchodní inspekce: Šenovská burza při kontrolách neobstála

22.12.2019 18:38

Česká obchodní inspekce Olomouckého a Moravskoslezského kraje pravidelně monitoruje výskyt padělků v městské tržnici v Ostravě. Tentokrát provedla 15 kontrol a ve všech případech zjistila porušení zákonů.

Česká obchodní inspekce: Šenovská burza při kontrolách neobstála
Foto: coi.cz
Popisek: Česká obchodní inspekce - logo

„Prodej, nabídka nebo skladování padělků nebyl tentokrát zjištěn. Přesto jsme zaznamenali větší množství porušení ustanovení zákona o ochraně spotřebitele. Za zjištěné nedostatky bylo uloženo 12 pokut příkazem na místě v celkové výši 31 000 korun,“ říká k výsledkům kontrol ředitel regionálního inspektorátu Boris Stabryn.

Česká obchodní inspekce provedla první adventní neděli mimořádnou kontrolní akci zaměřenou na případný výskyt padělků v městské tržnici na ulici Šenovské v Ostravě. Inspektory bylo provedeno 15 kontrol, kdy ve všech případech byly zjištěny nedostatky.

Nejčastěji prodávající neinformovali spotřebitele o ceně výrobků v prodejní nabídce v souladu s cenovými předpisy (12 případů), neoznačili prodávané textilní výrobky požadovanými informace o způsobu ošetřování a údržby (dva případy). V jednom případě prodávající nevydal na žádost spotřebitele doklad o zakoupení se všemi stanovenými náležitostmi a v jednom případě prodávající řádně neinformoval spotřebitele o záruce poskytované na zakoupené výrobky.

Tato mimořádná kontrolní akce byla provedena ve spolupráci s pracovníky Celní správy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: V březnu byla očištěná míra nezaměstnanosti 3,0 %

22:04 Český statistický úřad: V březnu byla očištěná míra nezaměstnanosti 3,0 %

Podíl zaměstnaných k celé populaci 15–64letých dosáhl v březnu 74,6%. Oproti březnu 2023 se snížil o…