Česká obchodní inspekce provedla kontroly na Železnobrodském jarmarku

09.07.2017 17:32

Česká obchodní inspekce Ústeckého a Libereckého kraje uskutečnila v druhé polovině měsíce června mimořádnou kontrolu na jedné z největších akcí tohoto druhu v regionu. Na Železnobrodském jarmarku provedla devět kontrol a z toho šest prodejců porušilo zákon.

Česká obchodní inspekce provedla kontroly na Železnobrodském jarmarku
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

Česká obchodní inspekce Ústeckého a Libereckého kraje provedla kontrolu na Železnobrodském jarmarku, kde probíhal rozsáhlý stánkový prodej s nabídkou a prodejem zboží a občerstvení, včetně ukázek výroby řemeslných produktů.

Kontroly byly zaměřeny na poctivost prodeje. Inspektoři zejména monitorovali dodržování povinností na vyžádání vystavit doklad o zakoupení výrobků a označit výrobky cenou. Dále kontrolovali dodržování práv duševního vlastnictví. V této souvislosti se zaměřili na hit letošní sezony v oblasti prodeje hraček - Fidget spinner.

Celkem bylo na Železnobrodském jarmarku provedeno devět kontrol. Z toho u šesti z nich bylo zjištěno porušení zákona. Jednalo se o prodejce nabízející hračky, u kterých nebyl dodržen zákon o technických požadavcích na výrobky. Dále u jednoho stánku s nabídkou elektrických zařízení byl zjištěn v prodeji výrobek, který nesplňoval základní požadavky na bezpečnost elektrických zařízení a nebyl dodržen zákon o technických požadavcích na výrobky.

Za porušení zákonů udělila ČOI sankce ve formě pokut na místě v celkové výši 8000 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…