Česká pošta začíná prodávat roční dálniční kupóny na rok 2013

28.11.2012 11:08

Kupony, jejichž platnost začíná 1. prosince, budou v prodeji od zítřejšího dne na většině poboček České pošty, v celé síti je zákazníci koupí nejpozději od pátku, 30. listopadu.

Česká pošta začíná prodávat roční dálniční kupóny na rok 2013
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Cena dálničních kupónů na rok 2013 zůstává stejná jako u emise 2012: roční kupón stojí 1 500 Kč, měsíční 440 Kč a desetidenní pak 310 Kč.

K prodeji je na poštách od prosince připraveno 280 tisíc kusů ročních dálničních kupónů. Jedná se o necelou polovinu ze všech ročních kupónů, které se na poštách prodají. V porovnání s celoročním objemem prodaných kupónů, tedy včetně časových, se jedná zhruba o jednu třetinu. Časové kupóny, tedy měsíční a desetidenní pak budou v prodeji nejpozději od 1. ledna 2013.

Platnost měsíčních kupónů začíná dnem vyznačeným na kupónu a končí uplynutím dne bezprostředně následujícího měsíce, který se číselně shoduje se dnem vyznačeným na kupónu. Není-li takový den v příslušném následujícím kalendářním měsíci, připadne konec platnosti na jeho poslední den. Například konec platnosti měsíčního kupónu s vyznačeným počátkem doby platnosti 13. května 2013 je 13. června 2013. Konec platnosti měsíčního kupónu s vyznačeným počátkem doby platnosti 30. ledna 2013 je 28. února 2013.

Platnost desetidenních kupónů začíná dnem vyznačeným na kupónu a končí uplynutím desátého kalendářního dne. Například konec platnosti desetidenního kupónu s vyznačeným počátkem doby platnosti 13. května 2013 je 22. května 2013.

Na České poště má zákazník stoprocentní jistotu, že se nesetká s případným falzifikátem.

Dálniční kupóny mají celou řadu ochranných prvků. Jeden z nich, který při koupi umožní zákazníkovi rozpoznat pravost kupónu, je umístěn v jeho spodní části prvního a druhého dílu. Jedná se o prvek tištěný opticky variabilní barvou, který se změnou dopadajícího světla mění svoji barevnost (při naklopení prvek změní barvu z růžové na zelenou). Tento ochranný prvek je částečně překryt holografickou fólií a je umístěn vpravo od této fólie.

Mgr. Marta Selicharová
 Tisková mluvčí, Česká pošta, s.p.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká pošta

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

22:03 Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

V Kramářově vile se v pátek 10. května 2024 uskuteční pracovní oběd s kancléři, který pořádá vedoucí…