Česká pošta začíná prodávat roční dálniční kupóny na rok 2013

28.11.2012 11:08

Kupony, jejichž platnost začíná 1. prosince, budou v prodeji od zítřejšího dne na většině poboček České pošty, v celé síti je zákazníci koupí nejpozději od pátku, 30. listopadu.

Česká pošta začíná prodávat roční dálniční kupóny na rok 2013
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Cena dálničních kupónů na rok 2013 zůstává stejná jako u emise 2012: roční kupón stojí 1 500 Kč, měsíční 440 Kč a desetidenní pak 310 Kč.

K prodeji je na poštách od prosince připraveno 280 tisíc kusů ročních dálničních kupónů. Jedná se o necelou polovinu ze všech ročních kupónů, které se na poštách prodají. V porovnání s celoročním objemem prodaných kupónů, tedy včetně časových, se jedná zhruba o jednu třetinu. Časové kupóny, tedy měsíční a desetidenní pak budou v prodeji nejpozději od 1. ledna 2013.

Platnost měsíčních kupónů začíná dnem vyznačeným na kupónu a končí uplynutím dne bezprostředně následujícího měsíce, který se číselně shoduje se dnem vyznačeným na kupónu. Není-li takový den v příslušném následujícím kalendářním měsíci, připadne konec platnosti na jeho poslední den. Například konec platnosti měsíčního kupónu s vyznačeným počátkem doby platnosti 13. května 2013 je 13. června 2013. Konec platnosti měsíčního kupónu s vyznačeným počátkem doby platnosti 30. ledna 2013 je 28. února 2013.

Platnost desetidenních kupónů začíná dnem vyznačeným na kupónu a končí uplynutím desátého kalendářního dne. Například konec platnosti desetidenního kupónu s vyznačeným počátkem doby platnosti 13. května 2013 je 22. května 2013.

Na České poště má zákazník stoprocentní jistotu, že se nesetká s případným falzifikátem.

Dálniční kupóny mají celou řadu ochranných prvků. Jeden z nich, který při koupi umožní zákazníkovi rozpoznat pravost kupónu, je umístěn v jeho spodní části prvního a druhého dílu. Jedná se o prvek tištěný opticky variabilní barvou, který se změnou dopadajícího světla mění svoji barevnost (při naklopení prvek změní barvu z růžové na zelenou). Tento ochranný prvek je částečně překryt holografickou fólií a je umístěn vpravo od této fólie.

Mgr. Marta Selicharová
 Tisková mluvčí, Česká pošta, s.p.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká pošta

Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Rada Evropy představila první globální úmluvu o umělé inteligenci a lidských právech

16:08 Ministerstvo spravedlnosti: Rada Evropy představila první globální úmluvu o umělé inteligenci a lidských právech

Parlamentní shromáždění a Výbor ministrů Rady Evropy daly zelenou první mezinárodní úmluvě o umělé i…