Česká republika podpoří dokončení vzdělání nigerijských studentů na lékařské fakultě

30.08.2016 13:36

Vláda ČR schválila 24. srpna 2016 návrh mimořádného opatření pro částečné pokrytí nákladů na pokračování studia deseti nigerijských studentů na 1. lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Praze, jimž po dvou letech studia přestala vláda nigerijského státu Rivers hradit školné.

Česká republika podpoří dokončení vzdělání nigerijských studentů na lékařské fakultě
Foto: mzv.cz
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

Mimořádné prostředky počítají s úhradou stipendií pro nigerijské studenty na následující tři akademické roky až do výše 3,3 mil. korun ročně (330 tisíc Kč na jednoho studenta). O náklady se podělí Ministerstvo zahraničních věcí a Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy v rámci prostředků vyčleněných na zahraniční rozvojovou spolupráci.

ČR věří, že úspěšní vysokoškolští absolventi po návratu zpět do Nigérie a zařazení na pracovní trh přispějí k rozvoji a pokroku nigerijské společnosti potýkající se především s populačním růstem, ekonomickou nestabilitou a bezpečnostními a migračními riziky.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…