Česká spořitelna: Terapeutická komunita Němčice slavnostně otevřena

22.09.2014 20:17

17. září v Heřmani proběhlo slavnostní otevření Terapeutické komunity Němčice pro drogově závislé. Naše Nadace České spořitelny, generální partner provozovatele komunity SANANIMu, byla u toho.

Česká spořitelna: Terapeutická komunita Němčice slavnostně otevřena
Foto: Archiv
Popisek: Česká spořitelna - logo

Předsedkyně nadace Klára Gajdušková a tajemnice nadace Dagmar Sladká jako stvrzení partnerství s komunitou zasadily strom (stejně tak další přátelé komunity) a byly také u křtu nového traktoru, který dostal jméno Martina. Na snímku traktor křtí kozím mlékem odborná ředitelka SANANIMu Martina Richterová - Těmínová.

Do Heřmaně se klienti Terapeutické komunity Němčice přestěhovali po kompletní rekonstrukci objektu. Hlavním cílem této komunity je pomoci klientům připravit se k plnohodnotnému a uspokojivému zapojení se do běžného života ve společnosti a podle individuálních potřeb dosáhnout zlepšení stavu v oblasti tělesné, duševní a sociální.

Terapeutickou komunitu Němčice provozuje v Heřmani zapsaný ústav SANANIM, s nímž nás pojí již čtrnáctileté partnerství. Za tuto dobu jsme na činnost sdružení, které se zabývá drogovou závislostí, přispěli celkem 48.500.000 Kč, pomáháme zde také v oblasti školení PR, marketingu, fundraisingu apod.

Česká spořitelna se do řešení drogové problematiky zapojila jako jedna z prvních bankovních institucí v době, kdy začal tento problém sílit a tížit společnost, a to zvláště ve spojení s mladou generací. V roce 2013 jsme za tento dlouhodobý přístup získali Cenu VIA BONA.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…