Česka styčná kancelář pro výzkum a vývoj v Bruselu (CZELO) oslavila sedmileté výročí

07.06.2012 12:28

Na oslavu sedmi let úspěšné práce kanceláře CZELO , která se konala 30. května 2012 v prostorách Stálého zastoupení České republiky při Evropské unii v Bruselu, přijalo pozvání šest českých center excelence budovaných z operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace (OP VaVpI).

Česka styčná kancelář pro výzkum a vývoj v Bruselu (CZELO) oslavila sedmileté výročí
Foto: ParlamentníListy.cz
Popisek: Vlajky před Evropským parlamentem v Bruselu

Více než 130 hostům se zde centra představila v šesti prezentacích (BIOCEV, IT4INNOVATIONS, SUSEN, CZECHGLOBE, CPS, NTIS ). Sedmá prezentace demonstrovala synergie mezi strukturálními fondy (CEITEC) a 7. rámcovým programem (7. RP).

Akci s podtitulem 7 prezentací v 7 minutách oficiálně zahájila velvyslankyně Milena Vicenová, stálá představitelka ČR při EU, která vyzdvihla skutečnost, že zájem o aktivity a služby kanceláře CZELO po dobu sedmi let úspěšně narůstá a je tak velmi dobře vidět, že si kancelář vybudovala již pevné místo ve výzkumné komunitě. Svoji podporu a poděkování za efektivní činnost kanceláře přijel vyjádřit také Josef Janda, ředitel odboru financování mezinárodních programů výzkumu a vývoje Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR (MŠMT).

Blok sedmiminutových prezentací zahájil Václav Hořejší, předseda Rady centra BIOCEV (Biotechnologické a biomedicínské centrum AV ČR a UK ve Vestci) ze Středočeského kraje, dále pokračoval Martin Duda, ředitel pro strategický rozvoj centra IT4INNOVATIONS (superpočítačové centrum) z Moravskoslezského kraje. Martin Ruščák, ředitel výzkumného centra Řež s.r.o., přijel představit projekt SUSEN (udržitelná energetika), Jihočeský a Jihomoravský kraj zde byl zastoupen ředitelem Centra výzkumu globální změny CZECHGLOBE Michalem V. Markem. CPS (Centrum polymerních systémů) ve Zlínském kraji představil jeho ředitel Vladimír Pavlínek a následovalo sedm minut pro Pavla Nováka, ředitele centra NTIS (Nové technologie pro informační společnost) z Plzeňského kraje. Zlatuše Novotná, ředitelka oddělení projektů a mezinárodních vztahů CEITEC (Středoevropský technologický institut) na Masarykově universitě v Brně popsala projekt SYLICA, který představuje synergii mezi strukturálními fondy a 7. RP.

Sedmiletou činnost kanceláře CZELO, která již od května 2005 zprostředkovává zapojení českého výzkumu do evropské výzkumné spolupráce a jejímž realizátorem je Technologické centrum AV ČR, vyzdvihl v závěru oficiální části jeho ředitel Karel Klusáček. Ve své řeči poděkoval vedoucí kanceláře Anně Vosečkové a celému týmu CZELO za vykonanou práci. Ocenil, že kancelář již dosáhla významných pracovních úspěchů, stala se klíčovým partnerem v Bruselu pro české výzkumné pracovníky a získala si v Bruselu již neocenitelné renomé. Zároveň poděkoval také MŠMT za finanční grant a trvalou podporu. 
Více o České styčné kanceláři pro výzkum a vývoj v Bruselu naleznete na stránkách http://www.czelo.cz/

Technologické centrum AV ČR je neziskovým sdružením právnických osob, od založení v roce 1994 se rychle stalo významným národním pracovištěm pro podporu výzkumu a vývoje v Evropském výzkumném prostoru. Činnost TC se výrazně orientuje i na podporu vzniku a rozvoje malých inovačních firem a na realizaci mezinárodních technologických transferů, koordinuje činnost české části celoevropské sítě Enterprise Europe Network. Specializovanou činností TC jsou analytické a koncepční práce zabývající se strategiemi výzkumu, vývoje a inovací v souvislosti s ekonomickými a sociálními potřebami České republiky.

Prostřednictvím České styčné kanceláře pro evropský výzkum v Bruselu (CZELO) současně napomáhá zapojení českého výzkumu do evropské výzkumné spolupráce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR: Účastníci pochodu Náměšť-Čučice se v sobotu projdou i po opraveném historickém mostu

7:23 Lesy ČR: Účastníci pochodu Náměšť-Čučice se v sobotu projdou i po opraveném historickém mostu

Historický Čertův most zrekonstruovaly za půl milionu korun Lesy České republiky v národní přírodní …